Piața ingredientelor alimentare speciale, precum agar-agar sau bacteriile lactice, va înregistra o creștere, estimează specialiștii/Motivul este schimbarea preferințelor alimentare ale consumatorilor

Piața ingredientelor speciale va crește Foto: Pexels

Tot mai mulți consumatori caută să mănânce sănătos, motiv pentru care caută alimente specifice. Astfel, vânzările produselor de nișă precum cea a ingredientelor alimentare speciale se așteaptă să crească, arată Foof Dive.

Conform unui raport recent al DataM Intelligence, se estimează că piața ingredientelor alimentare speciale va înregistra o creștere semnificativă între 2024 și 2030.

Datorită schimbării preferințelor alimentare, creșterii populației și conștientizării de către consumatori a beneficiilor pentru sănătate asociate ingredientelor speciale, se depun eforturi de cercetare și dezvoltare pe piață.

Pe măsură ce tot mai mulți consumatori se concentrează pe îmbunătățirea sănătății și a stării de bine, creșterea acestei categorii pare să evolueze, conform raportului.

Creșterea preconizată la ingredientele speciale

Dimensiunea pieței ingredientelor alimentare speciale a fost de 112,4 milioane de dolari în 2022 și se preconizează că va ajunge la 168,6 milioane de dolari până în 2031, crescând cu o rată de creștere anuală compusă de 5,2%.

Raportul a definit ingredientele alimentare speciale ca fiind cele care, de obicei, „conservă, conferă textura, emulsionează, colorează, ajută la procesare și îmbunătățesc profilul nutrițional al alimentelor prelucrate”. Ingredientele sunt adesea utilizate de bucătari și producători de alimente pentru a-și diferenția produsele, pentru a crea experiențe culinare unice, pentru a satisface preferințele sau restricțiile dietetice și pentru a atrage consumatorii preocupați de sănătate, se arată în raport. Exemple sunt: vanilia naturală, cacao, drojdia, bacteriile lactice sau agar-agar.

Piața îndulcitorilor, de exemplu, trece printr-o perioadă de inovație masivă, companiile folosind ingrediente precum trufa de miere și alte proteine dulci pentru a obține un gust similar cu cel al zahărului. Asta în timp ce alte companii caută să înlocuiască agenții coloranți artificiali cu vitamine precum Spirulina.

De asemenea, se preconizează că ingredientele speciale care vizează probleme de sănătate specifice, cum ar fi sănătatea cardiovasculară, sănătatea digestivă și gestionarea greutății, vor câștiga teren în următorii ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *