Avocado este foarte bun, dar nu pe pâine prăjită/Motivul pentru care nutriționiștii nu ne recomandă această combinație simplă

Pâine prăjită cu avocado Foto: Pexels

Când vine ora micului dejun, majoritatea suntem grăbiți să ajungem la muncă. O felie de pâine prăjită și un avocado feliat ar putea părea o soluție bună pentru un mic dejun luat pe fugă. Dar specialiștii în nutriție ne atrag atenția și ne spun să ne mai gândim o dată înainte de această alegere.

Dacă vom combina doar avocado cu pâine prăjită, vom obține una dintre cele mai slabe alegeri din punct de vedere nutritiv. De aceea, pe lângă pâinea prăjită și avocado ar trebui să mai adăugăm ceva. Dar nu orice, scrie Bright Side.

Nutriționiștii ne dau și explicațiile pentru această afirmație.

Avocado conține vitamine B, minerale și antioxidanți care sunt foarte buni pentru sănătate. Dar pentru că avocado este un fruct, nu îndeplinește un criteriu important pentru titlul de „alegere ideală pentru micul dejun”. Avocado e foarte sărac în proteine. Iar proteinele sunt foarte importante pentru dimineață, deoarece oferă energie și sațietate mai mult timp. Un mic dejun fără proteine nu poate fi considerat sățios, așa că foamea se va reinstala destul de repede și ne va ispiti să poftim la gustări nesănătoase.

Atenție la combinațiile alimentare

Totuși, avocado este destul de bogat în grăsimi sănătoase și fibre, astfel încât, atunci când este consumat în cantități rezonabile, poate ajuta la digestie și la pierderea în greutate. Prin cantități rezonabile se înțelege o treime dintr-un avocado mediu, care ar trebui să conțină aproximativ 80 de calorii. Dar o treime dintr-un avocado este evident insuficient pentru un mic dejun, așa că probabil vom adăuga un supliment la pâinea prăjită. Recomandat este să adăugăm un ou, somon afumat sau fasole. Însă dacă ne gândim să combinăm cu șuncă de porc sau brânză, pâinea prăjită se transformă într-o cantitate uriașă de grăsimi saturate, ceea ce cu siguranță nu este sănătos

Pâinea pe care o alegem contează, de asemenea. Pâinea albă făcută din cereale rafinate este lipsită de fibre, care sunt necesare pentru intestin și digestie. Aproximativ opt felii de pâine albă conțin aceeași cantitate de fibre ca o felie de pâine integrală. Așadar, veți digera rapid pâinea albă și vă va fi din nou foame în curând.

Nici pâinea integrală nu este întotdeauna o opțiune bună, așa că studiați cu atenție eticheta. Trebuie să scrie dacă pâinea este integrală sau cu aromă de făină integrală, și nu „îmbogățită”. Dacă este cazul, va avea aceeași valoare nutritivă ca pâinea albă. Încercați să găsiți un fel de pâine care are cel mai mic număr de ingrediente, cu o cantitate minimă de aditivi.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *