Producătorul de sucuri naturale din fructe şi legume Fresco Jugo vrea să ajungă la afaceri de 1 milion lei în acest an/Va deschide o fabrică nouă pentru sucuri naturale cu o capacitate de până la 5.000 de sticle

Sucuri naturale de fructe Foto: Pixabay

Fresco Jugo, producător de sucuri naturale din fructe şi legume, vizează extinderea capacităţii de producţie anul acesta şi dezvoltarea naţională printr-o unitate nouă de producţie şi să atingă afaceri de 1 milion lei în acest an, transmite News.ro.

”Fresco Jugo, producător de sucuri naturale din fructe şi legume, vizează extinderea capacităţii de producţie anul acesta şi dezvoltarea naţională printr-o unitate nouă de producţie. Businessul de sucuri naturale are o ţintă de 1 milion lei cifră de afaceri pentru 2024”, anunţă compania.

Fresco Jugo a pornit în 2018 ca business care să proceseze fructe şi legume pentru producătorii din zona Iaşiului. După primul sezon a fost extinsă producţia cu o serie proprie de produse. Până în prezent, a procesat anual între 80 şi 220 de tone pentru clienţii care au vrut să-şi valorifice produsele. Pentru producţia proprie, Fresco Jugo a procesat în 2023 aproximativ 160 de tone de fructe şi legume.

Fresco Jugo produce în prezent 8 sortimente diferite de suc natural, suc de portocale şi limonadă îndulcită natural cu miere. Fructele sunt presate la rece, fără adaosuri, apă sau zahăr.

Țintă: afaceri de 1 milion de lei

Ţinta companiei pentru 2024 este atingerea cifrei de afaceri de 1 milion de lei. În anul precedent bilanţul a fost de 620.000 de lei.

Obiectivele pentru 2024 prevăd şi relocarea producţiei într-o fabrică nou construită în judeţul Iaşi. În prima fază de dezvoltare au fost alocate fonduri de 70.000 de euro şi e vizată atragerea de fonduri europene de aproximativ 150.000 de euro pentru actualizarea utilajelor de producţie. Noua fabrică ar creşte capacitatea de la 1.500 de sticle, în prezent, până la 5.000 de sticle.

Principalele canale de distribuţie sunt restaurantele, cafenelele şi băcăniile, în principal din zona Moldovei în oraşe precum Iaşi, Botoşani, Suceava, Bacău sau Piatra-Neamţ. Compania a înregistrat însă şi comenzi din alte oraşe ale ţării, cum ar fi Bucureşti, Constanţa sau Timişoara.

Vizează extinderea națională

„Odată cu noua fabrică vizăm extinderea naţională care va putea fi susţinută şi de triplarea capacităţii de producţie. Vom putea astfel să dezvoltăm şi parteneriate cu jucătorii mari din retail. Luăm însă în calcul, pe termen lung, să avem un magazin al fabricii, unde clienţii pot explora gama de produse şi să le aleagă pe cele pe care şi le doresc. Am pornit acest business în urmă cu aproape 6 ani cu acelaşi obiectiv cu care mergem mai departe: să oferim produse de calitate superioară clienţilor noştri şi să valorificăm cât mai bine resursele locale, reducând risipa”, a declarat Eduard Prodan, cofondator Fresco Jugo, care precizează societatea că se angajează să producă fără adaosuri, fără apă şi fără zahăr.

Fresco Jugo este un producător de sucuri naturale din fructe şi legume presate la rece, fondat în 2018 în judeţul Iaşi. În 2023, Fresco Jugo a procesat aproximativ 160 de tone de legume şi fructe pentru producţia proprie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *