Tot ce știam noi despre salate poate fi total greșit/ Un nutriționist explică de ce să nu combinăm, niciodată, castraveții cu roșiile

rosii si castravete Sursa foto: Pexels

Cine nu iubește un castron delicios de salată? Fără îndoială, o masă copioasă cu salată poate fi cea mai bună modalitate de a te relaxa, mai ales acum, în plină vară. Însă, potrivit timesofindia.indiatimes.com, ar trebui să evităm combinația de castraveți cu roșii, pentru că acest amestec ne aduce prejudicii.

Combinația care afectează sănătatea digestivă

Este imposibil să-ți imaginezi o salată de vară delicioasă fără castraveți și roșii. Nimic nu adaugă o explozie de arome la o salată plictisitoare și fadă decât castravetele și roșiile. Dar știai că această combinație delicioasă poate avea unele implicații negative asupra sănătății digestive?

Din punct de vedere culinar, poate fi una dintre cele mai inspirate combinații. Însă din perspectiva sănătății, experții consideră că această combinație poate deveni fatală, dacă există, deja, ceva probleme de sănătate.

Combinația de castraveți cu roșii favorizează balonarea

Nutriționista Tanya S Kapoor afirmă că, deși castraveții au nutrienți care ne ajută să ne menținem hidratați, aceștia interferează cu absorbția vitaminei C. Astfel, de cele mai multe ori se recomandă evitarea combinației de castraveți și roșii. Un alt motiv este că cele două legume au un mod complet diferit de digestie, prin urmare, nu trebuie consumate împreună. Această combinație poate duce la formarea de acid și la balonare.

Combinația de castraveți cu roșii poate reduce rata metabolică

Fiecare aliment pe care îl consumăm reacționează diferit în timpul procesului de digestie. Unele alimente sunt digerate foarte ușor, în timp ce altele necesită mult timp de digestie. Amestecarea a două alimente care necesită timp și medii diferite pentru a fi digerate poate provoca mai multe probleme digestive, cum ar fi gaze, balonare, dureri de stomac, greață, oboseală. Combinațiile proaste de alimente pot agrava problemele digestive deja existente și pot reduce rata metabolică pe termen lung.

Castravetele se digeră rapid iar roșiile, mai greu

Adesea amestecăm legumele, în timp ce facem salate, supe, tocănițe, dar fiecare ingredient are nevoie de un timp diferit pentru a fi digerat. În special, atunci când moleculele alimentare se sparg în timpul procesului de digestie și astfel unele alimente se digeră ușor, în timp ce unele se lipesc de pereții intestinali zile întregi și provoacă mai multe probleme digestive. În cazul roșiilor și castraveților, fermentarea acestor două alimente necesită perioade diferite de timp pentru a fi digerate.

Pe de o parte, castravetele este ușor pentru stomac și durează mai puțin timp pentru a se digera. Pe de altă parte, roșiile și semințele lor durează mai mult timp pentru a fermenta.

Ideal este să consumăm separat castraveții și roșiile

Procesul de fermentație eliberează fluide și gaze și atunci când două alimente care se digeră diferit sunt consumate împreună. Astfel, procesul de digestie poate duce la formarea de gaze. Acest lucru poate agrava și mai mult problemele digestive și poate provoca reflux acid și balonare. De aceea este indicat, întotdeauna, să consumăm aceste două alimente separat, pentru a putea beneficia de fiecare.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *