Un concurent la o emisiune TV de tip „Survivor” a ucis și a mâncat o pasăre protejată din Noua Zeelandă / Pedeapsa maximă pentru un astfel de incident: 2 ani de închisoare sau amendă de 60.000 de dolari

concurent, survivor, pasare, noua zeelanda Pasăre weka (Sursa foto: Wikimedia Commons/JJ Harrison)

Un concurent al unui reality show american de supraviețuire a ucis și a mâncat o pasăre protejată în Noua Zeelandă, în timpul filmărilor, potrivit presei locale, transmite BBC News.

În cadrul emisiunii „Race to Survive”, concurenții trebuie să își vâneze singuri hrana. Cel de-al doilea sezon al emisiunii a fost filmat în Noua Zeelandă.

Pasărea, o weka este o specie pe deplin protejată, deoarece este pe cale de dispariție. Din cauza incidentului, concurentul și coechipierul său au fost descalificați din cursă.

Concurentul Spencer „Corry” Jones era conștient că încalcă regula atunci când a ucis și a mâncat pasărea, potrivit site-ului de știri Radio New Zealand, care citează un clip din emisiune.

El și-a cerut scuze, spunând că a făcut o greșeală „prostească”. „Ceea ce am făcut nu a respectat Noua Zeelandă și îmi pare rău”, a spus el.

Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă a transmis că a fost alertat de un reprezentant al companiei de producție – Original Productions, cu sediul în SUA – la scurt timp după producerea incidentului.

Pasăre weka este cunoscută pentru personalitatea sa îndrăzneață și curioasă.

Fiind o specie protejată în temeiul Wildlife Act 1953, pedeapsa maximă pentru rănirea sau uciderea păsării poate fi de doi ani de închisoare sau o amendă care este echivalentul a aproape 60.000 de dolari americani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Pasăre weka (Sursa foto: Wikimedia Commons/JJ Harrison)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *