Rețetele Juanitei. Pandișpan cu caise. O prăjitură ușoară în care gusturile dulce și acrișor se îmbină într-o simfonie a simțurilor

pandispan cu caise, foodlife, retete, retetele Juanitei, pandispan, desert

Pandișpanul este cea mai gustoasă și mai ușor de făcut prăjitură. Este printre puținele rețete de prăjituri la care n-ai nevoie de cântar. În general în pastiserie, gramajul e important. Și să urmezi rețeta. Dar la pandișpan e ușor de ținut minte: câte ouă, atâtea linguri de zahăr, făină și ulei.

Numărul diferă în funcție de mărimea tăvii. Pentru o tavă normală numărul este 6. Eu am făcut prăjitura într-o tavă mare, de dimensiunea cuptorului. Așa că am pus 10.

Ingrediente

  • 10 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 1 plic praf copt
  • 10 linguri ulei
  • esență de vanilie sau zahăr vanilat.

Se separă gălbenușurile de albușuri. Se bat albușurile până se întăresc, se adaugă zahărul și vanilia. Când albușurile sunt țepene, trecem la gălbenușuri. Le frecăm bine cu un strop de sare și adăugăm uleiul, lingură cu lingură, cu grijă să nu se taie. Apoi încorporăm treptat gălbenușurile în albușuri. E important să amestecăm de jos în sus cu un tel, cu mișcări lente, pentru a nu elimina aerul din compoziție. Adăugăm treptat și făina în care am pus și praful de copt.

În tava mare de cuptor punem o foaie de hârtie de copt și deasupra jumătăți de caise, una lângă alta. Caisele în prealabil le-am tăvălit prin puțină făină. Deasupra turnăm aluatul uniform.

pandispan cu caise, foodlife, retete, retetele Juanitei, pandispan, desert

Bagăm tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30-40 de minute, căldură sus-jos. Să fie rumenită deasupra și să iasă scobitoarea curată din aluat.

pandispan cu caise, foodlife, retete, retetele Juanitei, pandispan, desert

Se răstoarnă, se scoate hârtia și se lasă la răcit. Se taie în forma dorită și se servește cu o sangria (merge și-o cafea).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *