Inspectorii vamali de la Constanţa Sud au reţinut dulciuri şi jucării contrafăcute în valoare de 700.000 lei / Containerele veneau din China

vama, dulciuri contrafacute, china, jucarii Sursa foto: PxHere

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut aproximativ 120.000 bucăţi dulciuri şi maşinuţe susceptibile de a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproape 700.000 lei, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat al Autorităţii Vamale Române, bunurile au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparţinând unor societăţi comerciale cu sediile în Ucraina şi Republica Moldova.

„În zilele de 17 şi 18 iulie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud – Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparţinând unor societăţi comerciale cu sediile în Ucraina şi Republica Moldova. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 120.000 bucăţi dulciuri şi maşinuţe, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mai multe mărci protejate la nivel internaţional. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 700.000 lei”, se menţionează în comunicat.

În conformitate cu reglementările naţionale şi europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

„Menţionăm că, deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor”, subliniază reprezentanţii AVR.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: PxHere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *