Afacere cu sere pentru căpșuni și salată într-o comună din Giurgiu, anchetată de Parchetul European / Aproape 2 milioane de euro obținute ilegal cu documente false

capsune Sursa foto: Roberto Maggioni | Dreamstime.com

Parchetul European (EPPO) din București (România) a inițiat săptămâna trecută o acțiune penală împotriva unei persoane, acuzată că a obținut ilegal aproape 2 milioane EUR din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR), se arată într-un comunicat al instituției.

Ancheta indică faptul că suspectul a obținut în mod fraudulos finanțare nerambursabilă în 2017 și 2019 pentru două proiecte, care vizau construirea de sere pentru căpșuni și salată în comuna Bălanu, județul Giurgiu (România). În timpul perchezițiilor domiciliare efectuate la 10 iulie 2024, autoritățile au descoperit 60 de documente falsificate, inclusiv extrase de cont bancar, ordine de plată și facturi fiscale. Se înțelege că aceste documente au fost depuse la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) din România pentru a susține cererile de rambursare a cheltuielilor aparent efectuate în cadrul proiectelor.

Se presupune că, prin prezentarea și utilizarea acestor documente falsificate ca dovadă a unor cheltuieli inexistente, suspectul a cauzat bugetului UE un prejudiciu de aproape 2 milioane EUR (9 milioane RON).

Pentru a recupera fondurile presupus fraudate, autoritățile au confiscat două clădiri agricole, terenurile aferente, conturile bancare și o mașină de lux aparținând inculpatului.

Suspectul, care administra o entitate juridică implicată, de asemenea, în fraudă, a fost plasat sub control judiciar de către judecătorul competent.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *