Urina de porc, transformată în hidrogen/Genetică norvegiană transferată în China/Normele de bunăstare ar putea reduce efectivul de porci, în Spania, cel mai mare producător european – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 28

porc, Spania, Paris foto: pexels.com/@Sebastina Coman Photography

Dragi cititori,

mai întâi, câteva motive de optimism în industria noastră: 

  • Grupul alimentar croat Podravka urmează să achiziționeze o serie de întreprinderi din sectorul alimentar și al băuturilor aparținând grupului local de afaceri agroalimentare Fortenova. Tranzacția va include Belje, care produce vinuri, produse lactate, mezeluri și roșii sub marca sa omonimă pentru piețele interne și globale. Un alt grup alimentar și de băuturi inclus în acord este Vupik, care se ocupă și cu creșterea bovinelor și a porcinelor.
  • Sub presiunea activiștilor de mediu, transformarea urinei de porc în hidrogen este una dintre cele mai recente idei și inovații. În Belgia, a fost construită o instalație de testare într-o fermă de porci din municipalitatea Flobecq, în colaborare, printre altele, cu Universitatea din Mons.
  • Printr-un joint-venture între Topigs Norsvin și Muyuan Foods, o fermă nucleu începe să funcționeze lângă Wuwei, în provincia Gansu din China. Muyuan Foods este cea mai mare companie de creștere a porcilor din lume, în timp ce Topigs Norsvin este o companie lider în domeniul geneticii porcine. Conform declarațiilor, noua fermă nucleu cu status înalt de sănătate va avea o capacitate de 1 200 de scroafe și va găzdui atât linii materne, cât și linii terminale de vieri. Acest efectiv va constitui baza unei infrastructuri de reproducere care va furniza genetică de înaltă calitate pentru Muyuan, precum și pentru alți producători din China.
  • USDA a anunțat că alocă 110 milioane de dolari pentru procesatori prin intermediul Programului de extindere a procesării cărnii și păsărilor (MPPEP) și al Programului de subvenționare a capacității locale în domeniul cărnii (Local MCap). Peste 83 de milioane de dolari în subvenții pentru 24 de procesatori independenți din 15 state sunt alocate în cadrul MPPEP, pentru a sprijini construirea de noi unități de procesare, crearea de locuri de muncă și extinderea oportunităților de afaceri, în timp ce Local MCap acordă 26,9 milioane de dolari pentru 33 de proiecte în 23 de state.
  • Smithfield Foods Inc se pregătește pentru o ofertă publică inițială (IPO) în Statele Unite, cu scopul de a strânge cel puțin 1 miliard de dolari, potrivit unui raport Bloomberg. Compania a apelat la Bank of America, Goldman Sachs și Morgan Stanley pentru a gestiona listarea, care ar putea avea loc chiar în acest an, potrivit raportului

Calendarul evenimentelor:

  • Malaysian International Food & Beverage Trade Fair (MIFB), înființat în 1990, este cel mai important eveniment de acest gen din Malaysia. Ediția din acest an va avea loc la Kuala Lumpur Convention Centre timp de 3 zile, de miercuri, 17. iulie până vineri, 19. iulie.
  • În perioada 17-19 iulie, Asociația Porkcolombia va organiza Congresul internațional Porkaméricas 2024 la Cartagena Convention Center. Evenimentul va găzdui 23 de vorbitori de renume național și internațional în cadrul agendei academice și peste 50 de mărci prezente în cadrul expoziției comerciale de peste 1 000 m².
  • În cadrul seriei de evenimente dedicate sectorului nostru de activitate, expoziția de carne de porc Nebraska va avea loc pe 17 iulie, la Holthus Convention Center din York.
Tiberiu Abraham, Dr.Abraham, Analiza Industriei Porcului
foto: Inquam

Parisul este întotdeauna Paris

            O știre interesantă a venit din partea unui alt actor important al industriei nord-americane a porcului. Potrivit unei declarații, „Maple Leaf Foods va continua să își urmeze viziunea de a fi cea mai sustenabilă companie producătoare de proteine de pe Pământ, acum ca o companie de bunuri de consum ambalate, mai concentrată și condusă de marcă, pentru a satisface nevoia tot mai mare a lumii de proteine produse sustenabil. Prin separarea de afacerea sa cu carne de porc, al cărei nume va fi anunțat în lunile următoare, Maple Leaf Foods va debloca un potențial de creștere semnificativ prin eliberarea unei organizații de top la nivel mondial care produce carne durabilă în mod corect și care poate profita pe deplin de propriul model de afaceri unic pentru a-și debloca propriul potențial de creștere semnificativ.” În timp ce vedem tot mai des consolidare și integrare pe piață, acest lucru este opusul. Cu siguranță, prin împărțirea activităților în acest mod, va fi mai ușor să se comunice sustenabilitatea.

         În Spania, un nou decret a pus presiune pe sectorul cărnii de porc. În funcție de metoda de calculare a suprafeței utile și de acceptarea rotunjirii pe boxă. Reducerea locurilor variază între 7,06 % și 16,34 %, ceea ce înseamnă o pierdere între 4 și 8 milioane de porci grași pe an. Calculele efectuate de fermieri indică un cost suplimentar de peste 300 000 de euro pentru adaptarea fermelor la reducerea densității pe metru pătrat, care, în cazul în care se dorește extinderea suprafeței fermelor pentru menținerea nivelului de producție, ar depăși 500 000 de euro. Noul rege al sectorului porcin își va pierde coroana?

Am avut așteptări mari de la sectorul porcin în timpul Campionatului European de Fotbal din Germania, dar tendința s-a inversat. Urmează Jocurile Olimpice și prețul porcilor crește deja în Franța. Avem noi speranțe, Parisul este întotdeauna Paris.

15 iulie 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat de Dr. Abraham pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

foto: pexels.com/@Sebastina Coman Photography

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *