Transport de pâine congelată oprit la graniță. Nouă cetățeni străini erau ascunși în TIR

paine congelata, transport ilegal, imigranti ilegali, Siria, Irak, Palestina, granita Sursa foto: Pexels

Nouă cetăţeni din Siria, Irak şi Palestina au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac ascunşi într-un TIR ce transporta pâine congelată pe ruta Turcia – Germania, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat nouă cetăţeni din Siria, Irak şi Palestina, ascunşi într-un TIR condus de un turc. Transportul urma să treacă ilegal frontiera în Ungaria, iar imigranții ilegali doreau să-și continue călătoria spre ţări din vestul Europei.

”În data de 11.07.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 28 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pâine congelată pe ruta Turcia – Germania. În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, printre pâinea congelată, nouă cetăţeni străini”, arată sursa citată.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak şi Palestina, cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani. Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *