Ucraina confiscă o navă sub pavilion camerunez, pe care o acuză de transport de cereale din Crimeea. Nava, imobilizată pe Dunăre

ucraina, nava, cereale, crimeea Sursa foto: Dreamstime

Autorităţile ucrainene au anunţat joi confiscarea unui cargou care naviga sub pavilionul Camerunului, pe care-l acuză de transportul cerealelor provenite din Crimeea ocupată de Rusia, relatează AFP, transmite News.ro.

Nava – Usko MFU – a intrat în portul Sevastopol după ce şi-a dezactivat sistemul AIS, care permitea să fie urmărită, anunţă Procuratura Generală a Ucrainei.

Biroul procurorului general precizează că nava a plecat o primă dată de la Sevastopol, în noiembrie 2023, încărcată cu 3.000 de tone de produse agricole, în contul unei întreprinderi turce.

„La sfârşitul lui mai 2024, nava a intrat în portul Sevastopol a doua oară (…), unde a descărcat mărfuri provenite din Turcia. Apoi a părăsit portul şi a anunţat ca destinaţie Istanbulul. Însă, după ce şi-a redeschis AIS-ul, la 2 iulie, nava a intrat într-un port din (Republica) Moldova”, precizează biroul procurorului.

Nava a fost imobilizată „pe când trecea prin apele portului (ucrainean) Reni”, pe Dunăre, potrivit aceleiaşi surse.

Căpitanul azer al navei este acuzat de încălcarea legislaţiei ucrainene, care interzice intrarea sau ieşirea din teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, inclusiv din Crimeea.

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) precizează că alţi 12 membri ai echipajului, toţi neucraineni, se aflau la bord.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *