Salata thailandeză de miel o puteți prepara în 20 de minute. Recomandarea specialiștilor este să folosiți orez negru lângă ea. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru două porții, arată Healthyfood.com.
Avem nevoie de:
- Ulei pentru pulverizat
- 300 g carne de pulpă de miel tăiată bucățele mici
- 1 ardei capia roșu, feliat subțire
- 1 cană de roșii cherry tăiate în jumătate
- 1 castravete libanez, feliat subțire
- 2 căni de mesclun (mix de cervilă, rucola, salată verde și andive ) sau alte frunze de salată
- Sucul și coaja de la 1 lime
- 1 linguriță de sos de pește
- ½ linguriță de zahăr
- ½ linguriță de fulgi de ardei iute
- ½ cană de coriandru proaspăt
- 2 linguri alune prăjite tocate grosier
- 1 cană de orez brun sau negru fiert
Cum procedăm
Pulverizați un grătar sau o tigaie cu ulei și încălziți la foc mare. Gătiți bucățile de carne de miel timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când sunt gata după bunul plac. Puneți-le deoparte să se odihnească.
Într-un castron, combinați ardeiul capia, roșiile, castraveții și frunzele de salată. Într-o ceașcă, combinați coaja și sucul de lime, sosul de pește, zahărul și fulgii de ardei iute.
Adăugați apoi jumătate din dressing în salată și amestecați bine. Împărțiți pe două farfurii. Tăiați bucățile de carne de miel în bucăți mai mici, cum să le puteți mânca fără să folosiți cuțitul, apoi adăugați-le în salată. Stropiți cu restul de sos și ornați cu coriandru și alune. Serviți cu orez garnitură de orez negru.