Căutând o viață mai simplă, un bărbat a construit o fermă urbană în California care astăzi livrează pentru 100 de familii. Acum, copii săi o dezvoltă

ferma urbana, gospodarie urbana, california, gaini Sursa foto: Urban Homestead Institute

Jules Dervaes Jr. și-a mutat familia dintr-o fermă de 4 hectare din Florida în Pasadena, în 1984, cu intenția de a studia teologia, dar a ajuns să creeze o gospodărie urbană autosuficientă pe o proprietate neglijată, transmite publicația Los Angeles Times.

În ciuda plecării soției sale din cauza stilului de viață solicitant, cei patru copii ai săi au rămas, trei dintre ei continuând moștenirea sa. Ei au transformat proprietatea în Gospodăria Urbană, cultivând produse și flori pentru peste 100 de familii și mai multe restaurante. Inițial o grădină de familie, această aventură s-a extins într-o afacere în 1989, înlocuind curtea din față cu diferite culturi vegetale, în ciuda scepticismului inițial al vecinilor.

Copiii lui Dervaes – Anäis, Justin și Jordanne – au păstrat prosperitatea fermei de la moartea sa în 2016. Aceștia își desfășoară activitatea sub egida Urban Homestead Institute, furnizând cutii cu alimente pentru familiile nevoiașe, stagii de practică și vizite educative pentru elevi.

Ferma, cu paturi supraetajate, pomi fructiferi și animale, este întreținută prin practici sustenabile, cum ar fi panouri solare și un sistem de ape gri, menținând factura anuală de apă sub 1.000 de dolari. Apa gri este apa de la chiuvete, toalete și dușuri.

ferma urbana, gospodarie urbana, california, gaini
Frații Anais, Jordanne și Justin Dervaes

Activitățile lor includ, de asemenea, consultanță în grădinărit, gospodărire și creșterea găinilor, Jordanne predând un curs de grădinărit regenerativ. În ciuda provocărilor, cum ar fi spațiul limitat și cerințele agriculturii care interferează cu viața lor personală, frații rămân dedicați viziunii tatălui lor. Ferma este deschisă vizitatorilor lunar pentru tururi și oferă sfaturi practice pentru fermierii urbani aspiranți, punând accentul pe sănătatea solului, controlul natural al dăunătorilor, plantarea densă, alegerea plantelor productive și începerea de la scară mică.

Familia Dervaes pune accentul pe durabilitate, pe implicarea în comunitate și pe o abordare practică a agriculturii urbane, câștigându-și existența prin multe ore de muncă, puține cheltuieli și practici inovatoare.

Citește și „Roșii & busuioc la etajul 5”: Cartea autorului francez care și-a transformat balconul într-o grădină în care cultivă legume și fructe bio, disponibilă în România

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Urban Homestead Institute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *