De ce este ceaiul de senna atât de eficient pentru constipație și de ce nu trebuie folosit sub nicio formă pentru pierderea în greutate

constipatie, ceai de senna, slabit, ceai Sursa foto: Misirliahmet | Dreamstime.com

Ceaiul de senna este considerat de mulți specialiști cel mai bun ceai laxativ. Senna este fructul (păstaia) sau frunza plantei Senna alexandrina. Aceasta este aprobată în SUA ca laxativ pentru tratamentul pe termen scurt al constipației. Originară din Egipt, planta este acum cultivată în întreaga lume, inclusiv în țări precum India și Somalia.

Senna conține multe substanțe chimice numite sennoside. Sennosidele irită mucoasa intestinului, ceea ce determină un efect laxativ, potrivit WebMD.

Planta este un ingredient activ în multe medicamente laxative populare fără prescripție medicală.

„Senna are un efect laxativ bine stabilit”, a declarat Whitney Stuart, dietetician autorizat, pentru publicația EatingWell. Senna a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru a trata constipația și a promova sănătatea intestinelor, a adăugat ea.

Senna este un laxativ fără prescripție medicală, aprobat de FDA în SUA. Acesta este utilizat pentru a trata constipația și, de asemenea, pentru a curăța intestinul înainte de proceduri precum colonoscopia.

Senna alexandrina (Sursa foto: Wikimedia Commons/Lalithamba)

De ce nu este recomandat ceaiul de senna pentru slăbit

Oamenii folosesc, de asemenea, senna pentru sindromul intestinului iritabil (IBS), hemoroizi, pierderea în greutate și multe alte afecțiuni, dar trebuie precizat că nu există dovezi științifice solide care să susțină aceste utilizări. Publicația Healthline avertizează că ceaiul de senna nu ar trebui utilizat pentru pierderea în greutate: „Senna nu este recomandată pentru utilizare frecventă sau pe termen lung, deoarece poate altera funcția normală a țesutului intestinal și poate provoca dependență de laxative.”

Mai mult, un studiu recent efectuat pe mai mult de 10.000 de femei a arătat că cele care foloseau laxative pentru a pierde în greutate erau de 6 ori mai predispuse să dezvolte o tulburare de alimentație.

Dacă încercați să slăbiți, cel mai bine este să vă modificați dieta și stilul de viață – nu să apelați la suplimente sau laxative, mai transmite Healthline.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *