Miercuri, 18 aprilie 1984 se deschidea în Piața Republicii de atunci, Piața Mare de acum, ”Patiserie”, prima pizzerie din istoria orașului Sibiu. „Toate preparatele pe care le veţi găsi în această unitate sunt «opera» bucătăreselor Elena Brebenel şi Niţa Irimină, şi vă vor fi servite de Eugenia Mateş şi Maria Ştefanei. întregul personal este coordonat de Tatiana Schiau, şef de unitate. Şi încă două amănunte: durata onorării unei comenzi de pizza este de 11 minute, iar preţul variază între 5,50 lei şi 14,50 lei”, scria atunci cotidianul Tribuna, relatează Turnul Sfatului.
Rețetele erau adaptate materiei prime ce se putea găsi aici: Pizza ”Alexandres” (cu costiţă afumată), „Bologneza“ (cu salam), ”Capriciosa“ (cu brânză telemea), „Due Stagione“ (cu salam şi ciuperci), „Italiana“ (cu sardele), „Napolitana“ (cu caşcaval) şi „Romana“ (cu gogoşari).
”La acestea, pot fi servite diferite băuturi răcoritoare, ape minerale şi vinuri (albe sau roşii)”, se mai preciza în articol.
Încă din 1983 în ziarul local erau citate mai multe solicitări ale sibienilor pentru deschiderea unei pizzerii în oraș.
”Unii sibieni ne-au scris că atunci cind merg în alte oraşe din ţară se abat pe la unităţile specializate pe vestita și atât degustoasa «pizza» și întreabă: pe cînd o astfel de unitate și în oraşul nostru? Este o sugestie pe care o supunem și noi atenţiei conducerilor alimentaţiei publice sau O.J.T.”, scria Tribuna în 26 februarie 1983.
Nouă luni mai târziu se anunța că în ”viitorul apropiat, restaurantul «Intim» din piaţa Republicii va fi profilat ca unitate cu produse tip gospodina şi, mult aşteptata pizza va putea fi servită aici”.
În 1989, în luna iulie, Patiseria din Piața Mare redevine Restaurant Intim, iar pizzele continuă să rămână în meniu.
Citește continuarea pe Turnul Sfatului.