Cafeaua de ghinde, alegerea sănătoasă care nu-ți crește tensiunea, ajută inima și previne cancerul

cafea cafeaua de ghinde cancer preventie cancer scade tensiunea tensiune Sursa foto: Pexels

O soluție perfectă pentru iubitorii de cafea care nu vor să aibă tensiunea crescută, să le bată inima în gât sau să își sporească riscul de a dezvolta cancer este… cafeaua de ghinde.  Aceasta constituie o variantă sănătoasă, cu gust plăcut, ce poate fi băută în orice moment al zilei.

Cafeaua de ghinde constituie o sursă naturală de antioxidanți, ce pot proteja celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. De asemenea, această băutură este bogată în fibre, care pot ajuta digestia și dau senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Se prepară ușor și este varianta ideală pentru persoanele cu restricții alimentare

Cafeaua de ghinde este ușor de preparat și poate fi băută caldă sau rece. Pur și simplu adăugi o lingură de pudră la o cană de apă fierbinte, amesteci și apoi de bucuri de băutura savuroasă, ce aduce la gust, oarecum, cu nucile. Băutura este vegană și nu are gluten, fiind ideală pentru persoanele cu restricții alimentare, impuse ca urmare a unor intoleranțe alimentare, iar dacă nu folosești zahăr, ci îndulcitori, este ideală și pentru diabetici.

Recomandată chiar și copiilor cu rahitism

Cafeaua de ghinde are efect de calmare a rusei și a astmului. De asemenea, ea ajută și la menținerea sănătății tractului intestinal. Mai mult, cafeaua de ghinde este recomandată chiar și copiilor, în special celor care suferă de rahitism, fiind benefică în tratarea bolii.

Cafeaua de ghinde scade nivelul zahărului din sânge

Cafeaua din ghinde este recomandată diabeticilor, pentru proprietatea ei de a reduce nivelul zahărului din sânge (glicemia).

De asemenea, ea ajută și la buna funcționare a sistemelor nervos, urinar și reproductiv. În plus, cafeaua de ghinde este, pentru organism, și o sursă importantă de minerale.

Are efect anticancerigen

În afara beneficiilor multiple pe care le aduce organismului, o proprietate încă insuficient studiată a cafelei de ghinde este aceea de a preveni cancerul.

De asemenea, ghindele din care se prepară cafeaua conțin o seamă de substanțe cu efecte benefice dovedit asupra organismului: Omega 6, magneziu, fenoli, vitamin B6 și antioxidanți.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *