Ce alimente și băuturi sunt de evitat în avion? Sfaturile însoțitorilor de bord 

avion, insotitori de zbor, mancare Sursa Foto: Pexels.com

Fie că le place sau nu, toți cei care au călătorit cu avionul au propria părere despre mâncarea servită în avion. Aceasta include, desigur, însoțitorii de bord, care ajută la pregătirea și servirea acestor mese la bord, relatează indy100.com

Așadar, care sunt alimentele pe care ar recomanda să le evitați atunci când călătoriți la 10.000 de metri?

În primul rând, apa și băuturile calde sunt un domeniu în care ei cred că pasagerii ar trebui să fie atenți.

În timp ce apa îmbuteliată este bună, apa de la robinet ar putea fi una de evitat, a explicat un însoțitor de bord pentru HuffPost, care a cerut să fie denumită simplu Whytney.

“Totul se reduce la cât de des sunt curățate țevile”, a spus ea, adăugând că apa de la robinet este, de asemenea, utilizată în mod obișnuit pentru prepararea cafelei și a ceaiului.

“Problema nu este atât de mult în Statele Unite, ci, în alte țări, nu există reglementări similare”.

“Majoritatea însoțitorilor de bord nu vor bea apă de la robinet, cafea sau ceai”, a adăugat ea, menționând că băuturile cu cofeină vă deshidratează, de asemenea – un alt motiv pentru a le evita în timpul călătoriei.

Și înainte de a pune gheață în băutură, mai gândiți-vă o dată. Și aceasta este adesea făcută folosind aceeași apă de la robinet.

Fripturile și fileurile sunt o altă categorie de alimente de evitat, au spus însoțitorii, în principal pentru că sunt întotdeauna prea gătite.

“Cuptoarele sunt doar atât de mari și nu încape prea multă mâncare în ele”, a declarat un însoțitor de zbor Delta Air Lines pe nume Dennis. “Dacă sunteți pretențios cu privire la modul în care trebuie pregătită friptura dumneavoastră, nu o mâncați”.

Alcoolul este un alt element care “afectează negativ organismul atunci când vă aflați la altitudine mare”, a adăugat Whytney, tot din cauza deshidratării, precum și a nivelului mai scăzut de oxigen din organism în timpul zborului.

Acest lucru se datorează faptului că presiunea barometrică din cabina unui avion este mai scăzută decât cea cu care suntem obișnuiți, ceea ce înseamnă că organismului îi este mai greu să asimileze oxigen. Acest lucru poate duce la amețeli și poate face ca călătorii să fie mai beți în aer decât ar fi pe uscat. Oops.

În ceea ce privește pastele și supele, acestea au, de obicei, un conținut ridicat de sare în timpul zborurilor, în parte pentru că presiunea scăzută înseamnă că aceste grupuri de alimente au un gust mai puțin intens la presiune scăzută, ceea ce îi determină pe furnizorii de catering din aviație să le condimenteze puternic.

Whytney a adăugat: “De asemenea, unele mâncăruri indiene intră în această categorie deoarece nu au carne, dar au un conținut mai ridicat de sare. Orice fel de sandviș cu carne în interior are probabil și un nivel mai ridicat de sare.”

În ceea ce privește alte alimente refrigerate, experții au avertizat că și acestea ar trebui să fie ignorate, deoarece, adesea, nu sunt foarte proaspete atunci când sunt servite în avioane.

Așadar, există ceva ce puteți mânca în timpul zborului?

Personalul își aduce adesea propriile cine ambalate, a spus Whytney. “De obicei, oamenii aduc o cutie de prânz izolată destul de mare cu totul în ea: carne, iaurturi, salate, fructe și multe altele.”

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *