Șapte mâncăruri românești cărora li se dedică un festival, în România/Printre acestea se află brânza și păstrăvul

festival, sarmale, branza, carnati Foto: Facebook/Festivalul Sarmalelor
  • Mâncarea este nelipsită, de obicei, de la evenimentele publice aniversare, cum este Ziua Națională, când în oale imense fierbe fasolea cu cârnați. De ziua comunei sau a orașului, de asemenea, oferta de cărnuri pe grătar tentează participanții.

Sunt însă numeroase evenimente când în centrul atenției populare se află chiar mâncarea însăși. E un mod de a celebra produsul gastronomic, dar și de a promova atracțiile turistice locale și regionale.

Iată șapte preparate culinare românești cărora le este dedicat un festival:

  1. Festivalul Clătitelor, organizat în luna aprilie, în localitatea Prejmer, jud. Brașov;
  2. Festivalul Micului cel Mare, organizat, anul acesta, în 1 Mai, în București, în Parcul Izvor, de Autentic Events. Cu această ocazie este pus pe grătar un mic lung de 100 de m;
  3. Festivalul Păstrăvului, organizat în luna august, în com. Ciocănești, jud. Suceava;
  4. Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari, organizat în ultima săptămână din luna august, de Consiliul Local Rășinari, județul Sibiu;
  5. Festivalul Sarmalelor din Praid, organizat, în luna septembrie, de Consiliul Local Praid, județul Covasna; 
  6. Festivalul Cașcavelei ( un sortiment de brânză ) din Valea Doftanei, jud. Prahova, organizat în luna septembrie;
  7.  Festivalul Cârnaților de la Covasna, organizat, în luna noiembrie, la castelul Mikes din localitatea Zăbala de Ordinul Cavaleresc al Preparatorilor în Aer Liber , ASIMCOV, Visit Covasna, Fundaţia Roy-Chowdhury Mikes, Zabola Estate Transylvania şi Asociaţiei Pro Zabola.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *