FOTO | Rețetele Juanitei | Cartofi cu ciuperci și smântână/ Un preparat de sezon care poate fi gătit și în variantă vegană

retetele juanitei cartofi Foto: G4Food

Cartofii sunt bineveniți în meniu fie vară fie iarnă, mai ales că se apropie postul și ar fi bine să-i pregătim oricum, dar nu prăjiți. Rețeta pe care v-o propun este un preparat care, cu o sălățică din legume lângă, este un prânz perfect, nutritiv, gustos și sățios. Iar dacă vrei un pachet comod pentru birou sau pentru școală e exact ce-ți trebuie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Ingrediente

4 cartofi medii

250 de gr de ciuperci

1 ceapă

150 de gr de smântână pentru gătit (vegetală dacă vrem un preparat vegan sau de post)

Sare, piper, oregano.

Preparare cartofi cu ciuperci și smântână

Fierbem sau coacem cartofii în coajă, la cuptor ori la microunde. Evident după ce i-am spălat bine. Îi curățăm de coajă și îi tăiem în cuburi sau felii.

Spălăm ciupercile și le feliem.

Tăiem ceapa julienne și o călim, în ulei încins, într-o tigaie care poate merge în cuptor. Când ceapa e rumenită adăugăm feliile de ciuperci și mai gătim pe aragaz câteva minute. Apoi punem și smântâna și băgăm totul la cuptor.

Cuptorul l-am preîncălzit la 200 de grade C. Lăsăm 20 de min să se gratineze, dar să nu se ardă.

Pentru un preparat vegan puneți smântână vegetală, pentru un gust mai bogat puteți adăuga și 100 de gr de brânză rasă.

Punem și o salată sau o murătură lângă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *