De data aceasta, Cezar Ioan vine cu o recomandare… fără vin, dar cu multă aromă culturală. Este vorba despre o carte dedicată gastronomiei românești: „Sărut mâna pentru masă. Carte de(spre) bucate”, semnată de Adriana Sohodoleanu și Cosmin Dragomir, apărută la Editura GastroArt.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Volumul, o veritabilă enciclopedie gastronomică de aproape 1.000 de pagini, adună o documentare de peste doi ani și explorează diversitatea culinară a României și a Moldovei de peste Prut, dar și moștenirea gastronomică a etniilor conlocuitoare: români, aromâni, megleno-români, bulgari, turci, tătari, greci, lipoveni, germani, evrei și mulți alții.
Nu este o simplă carte de rețete, ci o lucrare antropologică și culturală, care vorbește despre tradiții, obiceiuri, obiceiuri alimentare și influențele istorice care au modelat bucătăria locală.
„Cred că nu ar trebui să lipsească din biblioteca profesională a oricărui bucătar, a oricărui manager, a oricărui proprietar de locație de ospitalitate, fie ea că este un restaurant sau un restaurant de hotel sau un salon de evenimente sau altfel de spațiu mai mult sau mai puțin convențional în care se servește și se consumă mâncare de calitate. Deci, aici vorbim de niște resurse informative foarte, foarte valoroase, atât pentru cei care vor să practice stilul tradițional, cât și pentru cei care doresc să promoveze reinterpretările modernizate, dar cu grijă, cu atenție și cu apreciere față de tradițiile așa cum sunt ele, nu doar românești și ale tuturor etniilor”, conchide Cezar Ioan.

Colaj G4Food





