Consumul de carne de vită și de porc, în scădere, în Uniunea Europeană / Crește cererea de carne de pasăre, inclusiv din import

vaca Foto: pexels.com/mali maeder

Sectorul zootehnic european se confruntă cu transformări structurale, determinate, în principal, de o schimbare a preferințelor consumatorilor de la carnea de vită la carnea de pasăre și de constrângerile de mediu, subliniază Comisia Europeană într-un document publicat, vineri, 3 mai. 

Consumul de carne de vită pe cap de locuitor, în Uniunea Europeană, în 2023, a scăzut la 9,7 kg (- 4,7% anual). Scăderea consumului ar putea continua cu -2,8%, în 2024. Producția de carne de vită din UE ar putea, de asemenea, continua să scadă, iar acest lucru ar putea ține sus prețurile cărnii de vită în spațiul comunitar.

Producția de carne de porc din UE înregistrează o scădere cu -6,6% în 2023. Ritmul negativ ar putea încetini la – 0,4% în 2024.

Cererea de păsări de curte, ca sursă mai ieftină de proteine, este încă mare. Consumul pe cap de locuitor în UE a crescut cu 3%, în 2023, și ar putea crește cu încă 2%, în 2024. Importurile de păsări de curte continuă să fie, de asemenea, mari.

Estimările au fost formulate în cel mai recent raport al Comisiei Europene privind evoluția sectorului agroalimentar în 2024 și au fost luate în calcul și datele actualizate pentru anul comercial 2023/24.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *