“Pepe in grani“, gestionată de Franco Pepe în localitatea Caiazzo, din provincia Caserta, şi “I Tigli“, condusă de Simone Padoan la San Bonifacio, o localitate din provincia Verona, cu câștigat titlul de cele mai bune pizzerii din Italia, obţinând fiecare un scor de 97/100 în cea de-a 13-a ediţie a ghidului “Pizzerie d’Italia 2026”, editat de revista gastronomică Gambero Rosso şi prezentat luni la Mostra d’Oltremare din Napoli.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Cele două localuri au ocupat primul loc la categoria “Tre Spicchi”, dedicată pizzerilor cu servire la masă, devansând “Sasa Martucci – I Masanielli“, tot din Caserta, şi “Confine“, din Milano, care au obţinut câte 96 de puncte.
În ansamblu, numărul pizzeriilor care au obţinut premiul “Tre Spicchi” a crescut, ajungând la un total de 100.
În ceea ce priveşte premiile “Tre Rotelle” (“Trei roţi”), care recompensează localurile care servesc pizza la felie, delivery și take away, pizzeria “Pizzarium“, gestionată de Gabriele Bonci în Roma rămâne în fruntea listei, cu 96 de puncte.
Numărul pizzeriilor premiate în această categorie a crescut de la 16 anul trecut la 18 în acest an, cu două new entry, ambele de la Roma: “Ruver Teglia Frazionata” şi “Frumentario“.
Acest ghid gastronomic, editat de jurnalista Pina Sozio, a evaluat 816 localuri, dintre care 133 sunt noi, şi a acordat nouă premii speciale.
“Pizza înseamnă bucurie, cultură şi legături umane”, a declarat Lorenzo Ruggeri, redactorul-şef al revistei Gambero Rosso. Pizza este un limbaj universal care uneşte. În Italia există peste 35.000 de pizzerii: viitorul va depinde de capacitatea de a conecta produsul la zona locală, sezonalitate şi durabilitate”, a adăugat el.