Târgul Naţional al Mierii debutează vineri pe platforma apicolă Băneasa/ Peste 100 de apicultori şi-au anunţat prezenţa

targul mierii bucuresti Sursa foto: Pixabay / PollyDot

Bucureştenii sunt aşteptaţi, de vineri până duminică, la ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, eveniment organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Băneasa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

“Cea de-a 29 ediţie a Târgului Naţional al Mierii,care se va desfăşura în perioada 12 – 14 septembrie 2025, pe platforma apicolă din Băneasa, reprezintă deja un eveniment cunoscut şi aşteptat la nivelul Capitalei, fiind dedicat în principal consumatorilor de produse apicole. Cei peste 100 de expozanţi prezenţi – apicultori şi firme specializate, îşi vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produse apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole – suplimente nutritive, cosmetice, etc.”, susţin organizatorii într-o postare pe site-ul ACA, transmite Agerpres.

De asemenea, de acest târg vor putea beneficia şi apicultorii deoarece vor fi prezente şi produsele dedicate acestora – stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate etc.

Târgul Naţional al Mierii reprezintă locul perfect pentru a se îndulci cu “minunatele produse ale stupului: miere, polen, propolis, lăptişor de matcă, suplimente nutritive şi cocktail-uri, produse complet naturale ce vin din bogăţia naturii, dar şi din hărnicia albinelor şi apicultorilor”, au mai transmis organizatorii.

România ocupă, în prezent, locul doi în Europa la numărul de familii de albine, după Spania, cu un total de 2,395 milioane, şi locul trei la producţia de miere.

La nivel naţional sunt înregistraţi peste 35.000 – 37.000 de apicultori, în jur de 50% fiind membrii ACA, care deţin peste 60% din efectivele de albine din România.

Potrivit reprezentanţilor ACA, consumul de miere a scăzut în România în ultimii doi ani, situându-se între 600 şi 750 de grame pe om anual, deşi datele statistice oficiale arată un consum anual de circa un kilogram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *