Bill Gates: Această „cereală pierdută” din Africa este un „aliment al viitorului” datorită celor 5 calități speciale pe care le are / Ce beneficii pentru sănătate aduce fonio

bill gates, fonio, cereale, schimbari climatice

După ce grâul și porumbul au dominat mult timp farfuriile și politicile agricole din statele vestice, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a evidențiat pe site-ul său o cereală africană mai puțin cunoscută, numită fonio, ca fiind un „aliment al viitorului”, transmite publicația Benzinga.

Această „cereală pierdută” din Africa are cinci calități speciale:

Un aliment foarte sănătos

Fonio este puternic când vine vorba de nutriție. Plin de aminoacizi și proteine, fonio susține creșterea musculară și sănătatea generală.

Este, de asemenea, bogată în fier, zinc și vitaminele B. Această densitate nutrițională fac din fonio un aliment ideal pentru diverse diete sănătoase din întreaga lume.

Creștere rapidă

Una dintre calitățile deosebite ale fonio este ciclul său de creștere incredibil de rapid. Capabilă să ajungă la maturitate în doar șase până la opt săptămâni, fonio este o cultură de vis pentru fermierii care se confruntă cu condiții climatice imprevizibile. Acest ciclu rapid poate duce la mai multe recolte într-un singur sezon, asigurând securitatea alimentară și un venit constant pentru comunitățile locale.

bill gates, fonio, cereale, schimbari climatice
O femeie din Senegal vântură fonio. (Sursa foto: Wikimedia Commons/James Courtright)

Rezistență la schimbările climatice

Într-o epocă în care schimbările climatice amenință producția de alimente la nivel mondial, fonio iese în evidență datorită rezistenței sale. Cereala se dezvoltă în condiții de sol sărace și necesită foarte puțină apă, ceea ce o face potrivită pentru regiunile aride unde alte cereale nu cresc.

Această rezistență face din fonio o opțiune sustenabilă și o potențială sursă de alimente pentru populațiile vulnerabile la lipsa de hrană.

Citește și: Hissar, oaia uriașă care ajută Tadjikistanul să facă față schimbărilor climatice / Cioban: „Ele iau rapid în greutate chiar și atunci când există puțină apă și pășune disponibilă”

Bunătate fără gluten

Pentru cei care optează pentru diete fără gluten, fonio este o alternativă excelentă la cerealele convenționale.

Lipsa glutenului face din fonio o opțiune sigură pentru cei cu intoleranță la gluten.

Potențial economic mare

Fonio nu îmbogățește doar dietele, ci și viețile. Cultivarea de fonio poate stimula creșterea economică în regiunile sărace, oferind un mijloc de trai durabil pentru micii fermieri, potrivit lui Bill Gates.

Integrarea fonio pe piețele globale poate sprijini, de asemenea, dezvoltarea economică în unele dintre cele mai vulnerabile zone ale lumii, transformând agricultura într-un instrument care duce spre prosperitate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *