VIDEO O echipă de cercetători a dezvoltat orez roz, care are integrate celule animale / Are mai multe proteine decât orezul convențional

orez roz, proteine, celule animale, orez

O echipă de cercetători sud-coreeni a dezvoltat un nou aliment hibrid, un tip de orez care are integrate celule de origine animală, transmite Euronews Health.

În interiorul unui mic laborator universitar plin de echipamente care zumzăie, un bol de orez fiert se află într-un frigider. Cu nuanțele sale roz și violete, nu prea arată ca un orez obișnuit.

„Acesta este orez în care am integrat celule animale, folosind gelatină pentru a acoperi suprafața boabelor de orez la scară nanometrică. Le-am cultivat într-un incubator la aproximativ 37 de grade timp de aproximativ 1-2 săptămâni și le-am gătit folosind un cuptor cu microunde”, a declarat, pentru Euronews Health, Milae Lee, cercetător la Departamentul de Inginerie Chimică și Biomoleculară de la Universitatea Yonsei.

În luna februarie, inginerii biomoleculari de la Universitatea Yonsei din Coreea de Sud au reușit să integreze cu succes celule animale în boabele de orez, în încercarea de a dezvolta un viitor aliment sustenabil.

Denumit „orez hibrid”, noul aliment conține cu 310 mg mai multe proteine la 100 g decât orezul obișnuit, potrivit echipei de cercetători. De asemenea, acesta are cu 160 mg mai mulți carbohidrați la 100 g decât orezul convențional.




Având în vedere că 1 g de piept de vită conține aproximativ 186,2 mg de proteine, consumul a 100 g de orez hibrid (roz) poate fi comparabil cu consumul a 100 g de orez standard cu 1 g de piept de vită, a scris echipa de cercetători într-un studiu publicat în revista Matter.

Echipa de cercetare spune că această îmbunătățire nutrițională se datorează gelatinei de pește și enzimelor folosite pentru a îmbunătăți stabilitatea structurală a boabelor de orez.

O analiză a gustului a arătat că acesta este gust similar cu cel al orezului normal, dar are o ușoară notă de proteină animală, urmată de o subtilă nuanță de grăsime.

Sursa foto: captură din video (YouTube/euronews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *