Micii legumicultori din județul Buzău își pot vinde tomatele direct în magazinul Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă (S.C.D.L.) din Buzău. Inițiativa aparține instituției care, pe lângă sprijinul oferit pentru înființarea culturilor prin furnizarea de semințe, le pune acum la dispoziție și un canal de vânzare a producției, notează Campus Buzău.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Magazinul de desfacere, situat pe strada Mesteacănului, este disponibil pentru legumicultorii care cultivă tomate provenite din soiuri ameliorate la stațiune. Este o condiție esențială impusă de conducerea instituției, care dorește, astfel, să stimuleze utilizarea materialului genetic local.
Scopul declarat al Stațiunii de Cercetare este de a încuraja inițiativa în legumicultură în rândul buzoienilor. În plus, demersul are și o componentă ecologică, vizând protejarea mediului.
În ultimii ani, cele mai apreciate soiuri de tomate ameliorate la S.C.D.L. Buzău sunt „Buzău 1600” și „Andrada”, aflate constant în topul preferințelor legumicultorilor din zonă.
Semințele și răsadurile acestor soiuri se vând cel mai bine, atât direct, prin magazinul de la poarta stațiunii, cât și prin curier.