17 ianuarie, Ziua Internațională a Pizzei: americanii consumă mai multă pizza decât italienii; în plină pandemie, pizzeriile planetei supraviețuiesc prin livrare la domiciliu

17 ianuarie, Ziua Internațională a Pizzei: americanii consumă mai multă pizza decât italienii; în plină pandemie, pizzeriile planetei supraviețuiesc prin livrare la domiciliu 17 ianuarie, Ziua Internațională a Pizzei: americanii consumă mai multă pizza decât italienii; în plină pandemie, pizzeriile planetei supraviețuiesc prin livrare la domiciliu

Aproximativ 400 de mii de tone de diferite sortimente obținute din grâu moale sunt frământate anual în Italia pentru producția de pizza.

Consumul pe cap de locuitor ajunge în patria pizzei la aproximativ 8 kg, o cantitate semnificativă, dar încă mult sub consumul înregistrat în Statele Unite, aproximativ 13 kg, notează publicația agricultura.it, care citează un studiu realizat de Italmopa – Asociația Morarilor Industriali din Italia, membru al Federalimentare și Confindustria.

Ce caracteristici trebuie să aibă făina pentru obținerea unei pizza de calitate? Din fericire, nu există reguli universale și fiecare bucătar ( pizzaiolo în italiană ) este liber să experimenteze propriul aluat, ținând cont însă că aluatul trebuie să fie elastic și, în același timp, să aibă o anumită duritate. În ceea ce privește pizza preferată, italienii nu au nicio ezitare: potrivit unui sondaj recent realizat de compania Doxa pentru Italmopa, Margherita este de departe pe primul loc, aproximativ 57% dintre cei intervievați, urmată de pizza Napoli (17%) ) și de Quattro Stagioni (8%).

„Calitatea pizzei produse în Italia – subliniază Giorgio Agugiaro, un reprezentant al Italmopa – este recunoscută în întreaga lume și datorită muncii și angajamentului constant al morarilor noștri care au produs întotdeauna, cu pasiune și mare competență, făină de grâu moale autentic și de calitate superioară. Este folosită făină provenită din selectarea și amestecarea celor mai bune materii prime, indiferent de originea lor, care datorită caracteristicilor lor sunt acum exportate cu succes în întreaga lume”.

Pandemia Covid-19 a influențat masiv ”modalitățile de a consuma pizza, sinonime cu acea convivialitate pe care o dorim atât de mult astăzi”, mai notează publicația agricultura.it. Cererea este onorată în prezent prin livrare la domiciliu, dar numeroase pizzerii au fost afectate, prin scăderea veniturilor, fiind necesar un ajutor financiar din partea guvernului, după cum pledează siteul italian.

foto pexels.com/Ponyo Sakana

17 ianuarie, Ziua Internațională a Pizzei: americanii consumă mai multă pizza decât italienii; în plină pandemie, pizzeriile planetei supraviețuiesc prin livrare la domiciliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *