10 rețete dietetice și rapide pentru cină, recomandate de nutriționistul G4Food Tania Fântână

Tania Fântână 4 iulie 0 comentarii 9156 vizualizări
retete dietetice, cina, nutritionist, tania fantana

În această perioadă cu temperaturi ridicate, parcă să ajungi acasă și să-ți faci ceva de mâncare devine ceva mai provocator. Totuși, ca să nu vă tenteze ronțăielile sau să comandați rapid ceva foarte caloric, m-am gândit să vin cu câteva idei rapide și gustoase pentru cină.

Nu am să dau gramaje acestor variante de mese pentru că îmi place să cred că voi nu mâncați până la refuz, dar și pentru că asta ar putea duce cu gândul la o dietă strictă, altă „vrăjitoare” de care trebuie să scăpăm atunci când ne propunem să abordăm problema kilogramelor în plus altfel, cu minte dar și cu suflet deschis și, mai ales, fără termen limită.

M-am gândit la următoarele variante:

1. Păstrăv gătit fără ulei + mix de salată verde, roșie, ardei capia, ceapă verde, lămâie: Puneți rozmarin în burta peștelui pentru o savoare deosebită și puțin mujdei după ce îl dați jos de pe foc. Usturoiul și brânza dau gust până și unei bucăți de carton, sper că sunteți de acord cu mine :).

2. ½ palmă brânză telemea + salată de morcovi și țelină rasă: Adăugați pătrunjel, puțin ulei de măsline, lămâie și câteva bucăți de merișor sau boabe de rodie pentru o savoare deosebită.

3. Salată cu avocado și curcan: 1 baby avocado tăiat cuburi, ½ palmă friptură de curcan, roșie, 1 linguriță capere sau câteva măsline verzi, ardei capia/copt, 1 linguriță rasă semințe de dovleac, lămâie/otet balsamic.

4. Salată cu ton: 150 g file de ton gătit fără ulei sau 1 conservă de ton scursă de ulei, andive, câteva roșii uscate, ceapă verde, granule de usturoi, lămâie, 1 linguriță rasă semințe de floarea-soarelui.

5. 2 ardei capia tăiați pe jumătate și umpluți cu câteva linguri de hummus + o mână rucola, roșie, ardei, castravete, lămâie + lipie/crackersi integrali.

6. 1 cană kefir + ½ palmă brânză telemea + mini salată de legume de vară + 2 crackersi de secară.

7. Salată cu tofu și fasole verde: Trageți la wok în 2 lingurițe de ulei 100 g tofu scurs de saramură, tăiat cuburi și tăvălit prin semințe de susan. Separat, sotați păstăile de fasole verde în puțin ulei și usturoi. Puteți alătura o salată de pătrunjel și legume crude.

8. 2 ochiuri gătite în apă sau fără ulei + salată de sfeclă roșie și hrean + 1 felie de pâine cu maia.

9. 1 palmă piept de pui tras rapid la wok cu boia de ardei, chilli, cimbru uscat + conopidă murată sau ardei copți sau câteva linguri de fasole bătută + 1 chiflă.

10. 1 cottage cheese + măsline + 1 ardei capia/roșie + 1 iaurt grecesc mic 2% în care puneți 1 linguriță rasă tărâțe de psyllium.

Cam acestea ar fi propunerile mele. Gramajele sunt pentru femei. Bărbații ar trebui să ia în calcul aproximativ 25% în plus, în funcție de numărul de kilograme și nivelul de efort fizic. Priviți-le ca variante prietenoase de mese și nu strict la virgulă. Orice ați face în lupta către obiectivul vostru, vă rog să nu renunțați. Nu-mi spuneți că ați avut o perioadă încărcată și că nu ați putut să mâncați corect și v-ați luat un covrig. Nu pentru soluția asta ne-am adunat noi aici în această comunitate frumoasă și nu pentru soluțiile ușoare scriu eu cu inima deschisă de fiecare dată. Renunțatul nu este o opțiune.

Aveți încredere în voi, în primul rând, că puteți să realizați ceea ce v-ați propus. Hai, riscați-vă cu voi măcar o dată. Succesul este asigurat 80% în momentul în care îi dai voie să vină în viața ta.

Citește și Alimentația anticancerigenă: Tu cât de viu mănânci? – Tania Fântână, nutriționist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *