VIDEO Crescătorii de oi din România adoptă noile tehnologii: Telemeaua de Sibiu, plătită cu cardul, la târgul din curtea Ministerului Agriculturii

branza, Sibiu, Bucuresti, card bancar foto: captură video

Florin Dragomir este președintele Asociației Producătorilor de Telemea de Sibiu, produs românesc înregistrat la Bruxelles, cu Indicație Geografică Protejată (IGP), el însuși un crescător de oi renumit (ferma sa se află în comuna Vurpăr, jud. Sibiu) și un participant aproape nelipsit de la târgurile de produse alimentare tradiționale organizate la București, Cluj-Napoca și Arad.

Oierul sibian a fost prezent zilele acestea (29 – 31 martie) cu telemea maturată și cu caș, la târgul organizat în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale chiar de minister, împreună cu Cooperativa Caprirom Sud Muntenia, sub marca „Poftim, din România”, și a oferit clienților posibilitatea să plătească brânzeturile cu cardul bancar, grației unei aplicații a unui cunoscut furnizor de servicii bancare din România.

„M-am dus alaltăieri la bancă, la Sibiu, și le-am întrebat pe funcționare cum aș putea să ofer clienților mei posibilitatea să plătească cu cardul bancar, fiindcă eu particip la târguri, la București, și unii vizitatori poate nu au bani cash la ei”, a declarat Florin Dragomir pentru canalul de YouTube Lanțul Alimentar.

„Azi, cam 20% din încasări au fost obținute de la clienți care au plătit cu cardul. Dacă nu aș fi avut aplicația asta, nu aș fi câștigat acei bani. Azi, duminică, ultima zi de târg, am încasat prin aplicația de pe telefon, 334 de lei.  Am văzut la alți producători agricoli că acceptau plata cu cardul și am zis să fac și eu ceva în sensul ăsta, că pierd bani”.
Urmărește și clipul de mai jos:
foto: captură video

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *