Un fals comisar ANPC i-a cerut 2.000 de lei administratorului unui magazin alimentar pentru a nu înregistra presupuse nereguli / După câteva zile, a revenit pentru a restitui banii primiți

anpc, controale, alimente, protectia consumatorilor Sursa foto: Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Un bărbat care a susținut că este comisar ANPC și a cerut 2.000 de lei administratorului unui magazin din județul Dâmbovița pentru a nu înregistra presupuse nereguli a fost reținut pentru 24 de ore. După câteva zile, a revenit pentru a restitui banii primiți, moment în care a fost sesizată Poliția, transmite News.ro.

„La data de 3 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Titu au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că are un conflict cu o persoană la un magazin. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că o femeie de 41 de ani, din Cornățelu, administrator al unui magazin alimentar, la data de 27 mai a.c., în timp ce se afla la magazin, ar fi fost abordată de un bărbat care și-ar fi declinat calitatea oficială de inspector de la protecția consumatorilor și ar fi prezentat o legitimație în acest sens”, a transmis, marți, IPJ Dâmbovița.

Sursa citată a precizat că, ulterior, bărbatul ar fi efectuat un control în magazin și ar fi identificat unele nereguli, iar sub pretextul neînregistrării acestora, i-ar fi solicitat femeii 2.000 de lei, bani pe care aceasta i-a oferit.

„La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 17:20, bărbatul ar fi revenit la magazinul alimentar pentru a restitui banii primiți de la femeie, moment în care aceasta a solicitat intervenția polițiștilor. La fața locului, polițiștii au identificat persoana respectivă, și anume un bărbat de 25 de ani, din Dobra, care a fost condus la sediul poliției pentru audieri”, a mai transmis sursa citată.

În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracțiunilor de uzurparea de calități oficiale, înșelăciune, folosirea instrumentelor false și falsul material în înscrisuri oficiale.

Citește și Un supermarket din Mureș a primit amenzi de 70.000 lei / Produse retrase de la vânzare după ce au fost descoperite excremente de şoareci

Sursa foto: Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *