Un crescător de ovine din Bulgaria, suspectat de fraudă cu subvenții agricole / Parchetul European a blocat fonduri de aproape 70 de mii de euro pe care urma să le primească

oi, ovine, turma de oi Sursa Foto: G4Media.ro

Parchetul European (EPPO) din Sofia (Bulgaria) a propus Tribunalului districtual din Sofia o sancțiune administrativă pentru un fermier suspectat de fraudă cu subvenții agricole și de falsificare de documente, se arată într-un comunicat al Parchetului European.

Suspectul deține o fermă de ovine în municipalitatea Varshets (districtul Montana) și solicitase cu succes fonduri pentru modernizarea fermei sale în valoare de 134 770 BGN (aproximativ 69 000 EUR), din care 85% au fost finanțate din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și 15% din bugetul național.

Pentru a obține aceste fonduri, suspectul a trebuit să prezinte o serie de documente, inclusiv unul care să dovedească faptul că nu avea obligații fiscale existente. Ancheta efectuată de Fondul de Stat pentru Agricultură (Държавен фонд “Земеделие) a arătat că fermierul avea de fapt obligații fiscale și că a prezentat un document fals în timpul solicitării fondurilor. Prin urmare, fondurile solicitate nu au fost eliberate, iar daunele au fost prevenite.

Dacă va fi condamnat, suspectul poate primi o amendă de până la 5 000 BGN (aproximativ 2 500 EUR).

EPPO este parchetul public independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil cu investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

Sursa Foto: G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *