Cu toții știm că pentru a nu lua în greutate trebuie să evităm să mâncăm seara prea mult. Și, de asemenea, să evităm unele alimente pe tot parcursul zilei. Pe de altă parte, sunt unele alimente și preparate care chiar sunt recomandate la cină, însă cel mai important este cât mâncăm. Iată trei rețete pentru o cină ușoară, care te vor menține în formă și, poate, chiar te va ajuta să slăbești. În plus, sunt rapid de preparat, numai bune după o zi de muncă grea, când nu mai ai chef să petreci mult timp în bucătărie.
Pui la grătar cu farro și conopidă prăjită
Puteți găsi farro în majoritatea magazinelor alimentare. Dacă nu găsiți farro, puteți folosi în schimb boabe de grâu sau orez brun; gătiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj, recpmandă Eating Well. Farro este o altă denumire pentru grâul semi-sălbatic Spelta.
Avem nevoie de:
3 pulpe de pui dezosate, curățate și tăiate în 6 bucăți
2 lingurițe de ulei de măsline
¼ linguriță scorțișoară măcinată
⅛ linguriță sare plus 1/4 linguriță, pusă separat
1 ½ căni farro fiert
1 cană buchețele de conopidă prăjită
⅔ cană ardei gras tăiat cubulețe și prăjit
⅔ ceașcă ardei roșii prăjiți
¼ cană supă de pui cu conținut scăzut de sodiu sau supă de legume
2 lingurițe suc de lămâie, plus felii de lămâie pentru servire
¼ cană frunze proaspete de mentă
1 lingură de nuci de pin, prăjite
Cum procedăm:
Încălziți o tigaie mare sau o tigaie de grătar la foc mediu-mare. Ungeți carnea de pui cu ulei. Se presară cu scorțișoară și 1/8 linguriță de sare. Gătiți pulpe în ulei, întorcându-le o dată, până când puiul este rumenit, aproximativ 10 minute.
Între timp, combinați farro, conopida, ardeii verzi și roșii, bulionul, sucul de lămâie și restul de 1/4 linguriță de sare într-o cratiță medie. Acoperiți și gătiți la foc mediu până se încălzește complet, aproximativ 8 minute.
Serviți puiul peste farro și legume. Se presară cu mentă și nuci de pin. Serviți cu felii de lămâie, dacă doriți.
Sfaturi
Pentru a prăji nucile de pin, gătiți-le într-o tigaie mică uscată la foc mediu-jos, amestecând constant, până când devin fragede, 2-4 minute. Se transferă pe o farfurie mică și se lasă să se răcească.
Date nutriționale (per porție)
543 Calorii, 26g Grăsime, 45g Carbohidrați, 34g Proteine.
Tacos de somon cu salsa de ananas
O salată ușor de preparat servită alături de aceste tacos de somon face o cină sățioasă și rapidă. Dacă preferați mai picant, adăugați pur și simplu un vârf sau două de praf de chile chipotle sau cayenne cu praful de chili.
Ingrediente
1 bucată file de somon
1 linguriță de pudră de chili
¾ linguriță sare
1 lingură ulei de măsline extravirgin, (plus 1 linguriță, separat)
1 pachet de amestec de salată de varză (5 căni)
½ lămâie verde, stoarsă
8 tortilla de porumb, încălzite
¾ cană de salsa de ananas (se poate cumpăra din magazin)
Coriandru proaspăt tocat, pentru decorare
Sos picant pentru servire
Mod de preparare
Așezați grătarul în treimea superioară a cuptorului, astfel încât somonul să se afle la 2-3 centimetri sub sursa de căldură. Preîncălziți grătarul la maxim.
Tapetați o tavă de copt cu folie. Așezați somonul pe folie, cu pielea în jos. Se prăjește, până când somonul începe să se rumenească, este opac pe părți și părțile mai subțiri ale fileului sfârâie, între 5 și 8 minute, în funcție de grosime.
Se presară somonul cu pudră de chili și 1/4 linguriță de sare. Stropiți cu 1 linguriță de ulei și periați cu o perie termorezistentă pentru a întinde bine condimentele. Se pune din nou la cuptor și se continuă prăjirea până când somonul începe să se desfacă și condimentele sunt rumenite, încă 1 până la 2 minute
Între timp, se stropește sucul de lămâie peste amestecul de salată de varză, restul de 1 lingură de ulei și restul de 1/2 linguriță de sare.
Se curăță somonul de solzi și se aruncă pielea. Se împarte somonul între tortilla și se acoperă cu salsa. Serviți cu salată de varză și decorați cu coriandru și sos picant, dacă doriți.
Sfaturi
Salsa de ananas poate fi găsită împreună cu tortilla și guacamole refrigerate în supermarketurile mari. Dacă nu o găsiți proaspătă, este salsa la borcan. Alegeți o marcă care are mai puțin de 80 mg sodiu pe porție și care este preparată fără zahăr adăugat sau cu zahăr adăugat mai jos, pe lista ingredientelor. Cu cât este mai jos, cu atât este mai puțin.
Spaghete și spanac cu sos cremos de roșii uscate la soare
Pentru a obține rapid aroma în această rețetă de paste cu roșii uscate la soare, putem folosi uleiul din roșiile uscate la soare pentru a crea baza sosului cremos. Între timp, căldura reziduală a pastelor ofilește spanacul în timp record pentru o cină rapidă.
Ingrediente
150 g de baby spanac, tocat grosier
200 g de spaghete din grâu integral
½ ceașcă de roșii uscate la soare tăiate felii și acoperite cu ulei, plus 1 lingură de ulei din borcan
½ cană ceapă tăiată în două și feliată subțire
3 căței de usturoi, tocați mărunt
¼ linguriță piper roșu zdrobit
¼ linguriță sare
¼ linguriță piper măcinat
1 cană de supă de legume sau de pui cu conținut scăzut de sodiu
½ cană smântână
¼ cană parmezan ras
1 lingură de unt nesărat
Indicații
Aduceți o cratiță mare cu apă la fierbere la foc mare. Adăugați spaghetele și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți spanacul într-o strecurătoare mare în chiuvetă. Când sunt gata, pastele se scurg peste spanac; se amestecă pentru a topi spanacul.
Între timp se încălzește uleiul de roșii uscate la soare într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa și roșiile uscate la soare; se gătesc, amestecând, până se înmoaie, aproximativ 3 minute. Se adaugă usturoiul, ardeiul roșu zdrobit, sarea și piperul; se gătește, amestecând, timp de 1 minut. Se mărește focul la mediu-mare și se adaugă supa; se gătește, amestecând, până când scade la jumătate, aproximativ 2 minute. Se amestecă cu smântâna, parmezanul și untul. Se adaugă spaghetele și spanacul; se amestecă pentru a se acoperi bine.
A manca inseamna a introduce calorii in organism. Prin urmare terminati cu prostiile ca mananci si slabesti. Slabesti numai daca numarul de calorii consumat este mai mare decat cel ingerat.