Târgul de produse agroalimentare românești „Poftim din România!”, organizat în parcul IOR din Capitală / La eveniment vor fi disponibile grătare, mâncare specială pentru postul Paștelui și dulciuri

targ, poftim din romania, ior

Târgul de promovare a produselor agroalimentare românești „Poftim din România! Șezătoare cu bun gust în sectorul 3” va fi organizat, în perioada 5-7 aprilie 2024, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR – intrarea de la Glob, la intersecția străzilor Liviu Rebreanu cu Câmpia Libertății) din Capitală.

În cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan”, în special miere și produse ale stupului. De asemenea, se vor regăsi produse care au obținut protecția la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, precum și produse apicole ecologice.

La eveniment vor fi oferite grătare, mâncare specială pentru postul Paștelui și dulciuri. Totodată, vor fi organizate ateliere de pictură pe lemn cu tematică agricolă pentru copii, de panificație și de țesut la război.

Cei interesați de alimente de post vor putea găsi la târg: mâncare de prune și de fasole, urzici cu mămăligă, sărmăluțe de post cu ciuperci în foi de viță de vie și de dragavei, tocăniță de ciuperci, pilaf de orez cu prune uscate, zacuscă sau legume murate în saramură și oțet. La capitolul dulciuri și deserturi, organizatorii anunță: dulcețuri, siropuri, cozonac domnesc de post, prăjitură de casă cu dovleac și mere, mucenici moldovenești, prăjituri de casă cu nucă, rahat și gem, magiun de dovleac, marmeladă de gutui și salam de biscuiți.

Târgul din parcul IOR va fi deschis din 5 până în 7 aprilie 2024 între orele 09:00 – 19:00, iar în ultima zi, 7 aprilie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

Sursa foto: Pixabay / moerschy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *