Szőcs Előd, bucătar șef și consultant gastronomic, și Gál Barna, administrator, lucrează împreună în domeniul prelucrării cărnii. Acum cinci ani le-a venit ideea să facă ceva care să ajute fermierii locali să-și vândă animalele.
„Tăiem porci aici, îi desfacem și facem niște produse tradiționale”, declarat Szőcs Előd, pentru G4Food. Printre aceste produse se numără: cârnați, slănină afumată, tobă, caltaboș, jumări, cremă de jumări.
Această afacere are în componența ei o bucătărie mobilă. Cu această merg la festivaluri și gătesc la nunți. „Pe săptămână tăiem patru, cinci porci și o bobină… sau pe două săptămâni, depinde”, a menționat Gál Barna. Animalele le iau de la localnici, din împrejurimi.
![fermier cu valoare adăugată, procesare, porci, bovine, bucătărie mobilă](https://g4food.ro/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-11-at-20.43.50.jpeg)
„Avem un aparat de vidat, ne ajută trei zile, maxim”
Totul trebuie vândut repede, pentru că se strică peste patru, cinci zile. „Avem un aparat de vidat, ne ajută trei zile, maxim”, a precizat Szőcs Előd. De obicei, ei trimit animalele la clienții fideli. Capacitatea lor nu le permite să-și deschidă un magazin și au în jur de 300 de oameni care cumpără.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Ca planuri de viitor, ei își doresc să facă o cameră de procesare mai mare, pentru a tăia mai mulți porci. Ideea de procesare au avut-o încă de la început. „Bucătăria nu am avut-o în plan de la început. De atunci controlăm totul, de la fermă până la farfurie”, a mai adăugat Szőcs Előd. Ei au încercat să acceseze fonduri europene, dar fără succes.
Video și montaj: Denis Nistor