Cea de-a 38-a ediție a Salón Gourmets, prestigiosul târg dedicat alimentelor și băuturilor de calitate, a început luni la Ifema în Madrid (Spania) cu 2.100 de expozanți și 55.000 de produse din întreaga lume, oferind degustări pentru toate preferințele, un tunel al vinului, unul al brânzeturilor și un altul dedicat uleiului de măsline extravirgin, care se numără printre principalele atracții, conform EFE Agro.
Timp de patru zile, târgul va găzdui peste 1.300 de activități desfășurate în șase pavilioane de la Ifema, unde vizitatorii vor putea descoperi și degusta produse tradiționale, inovatoare și ecologice. De asemenea, vor avea loc demonstrații culinare, evenimente tematice, degustări, competiții și congrese despre cele mai noi tendințe din sectorul agroalimentar.
Regiunile spaniole Andaluzia și Madrid vor avea standuri proprii și vor organiza demonstrații pentru promovarea celor mai reprezentative produse locale. De asemenea, vor participa și alte regiuni precum Castilia-La Mancha, Catalonia, Galicia, La Rioja, Málaga, Valladolid, Orense, dar și Uniunea Europeană, prin organizarea de evenimente de prezentare.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Iată câteva dintre cele mai importante evenimente:
-
A 29-a ediție a Tunelului Vinului
Un spațiu unde se pot degusta cele mai bune vinuri monovarietale din Spania, reprezentând 58 de zone viticole. În total, 358 de vinuri au fost selectate de experții Ministerului Agriculturii și de Comitetul de Degustare al Ghidului Vinurilor Gourmets, provenind de la 277 de crame. -
A 7-a ediție a Tunelului Uleiului de Măsline Extravirgin
Parte din inițiativa „Cea mai bogată țară din lume”, acest tunel reunește branduri de calitate cu Denumiri de Origine și Indicații Geografice Protejate. Vizitatorii pot degusta peste 100 de varietăți. -
Tunelul Brânzeturilor
Un spațiu dedicat prezentării metodelor de producție, originilor și tehnicilor de fabricare a celor mai bune brânzeturi din Spania, inclusiv finaliștii ediției a 15-a a concursului Gourmet Quesos și ai Campionatului celor Mai Bune Brânzeturi din Spania 2025. -
Competiții culinare
Pe durata târgului se vor desfășura concursuri pentru desemnarea celor mai buni: feliatori de jamon, barmani care servesc bere, deschizători de stridii, somelieri, precum și pentru cel mai bun realizator de hamburger, cel mai bun cachopo (preparat tradițional din nordul Spaniei) sau cea mai bună pizza.