Obțineți tot ce este mai bun din produsele proaspete cu această salată minunată din piersici și zmeură. Potrivit bbcgoodfood.com, este o rețetă de vară, se prepară rapid și poate fi servită cu fistic, mascarpone, sirop de arțar, mentă. Mai mult, această salată este ideală și pentru vegetariani, dar și pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Informații nutriționale/per porție:
- Calorii 337
- Grăsimi 26 g
- Grăsimi saturate 16 g
- Carbohidrați 21 g
- Zaharuri 20 g
- Fibre 2g
- Protein 3g
- Sare 0,1 g
Ingrediente
- 2 piersici sau nectarine coapte
- 50 g zahăr tos
- 1 linguriță de frunze de cimbru de lămâie
- 100 g mascarpone
- 100 ml smântână
- 1 picătură extract de vanilie
- 16 zmeure, tăiate pe jumătate
- 1 pumn de fistic, tocat mai mare
- 1 lingură de sirop de arțar
Metodă de preparare
- Pasul 1 – Piersicile sau nectarinele se taie se taie în felii subțiri si se aranjează feliile pe patru farfurii. Se pun frunzele de cimbru și se presară puțin zahăr.
- Pasul 2- Se amestecă într-un bol mascarpone, smântână, extract de vanilie și zahărul rămas, până ce amestecul devine ușor și pufos. Apoi se pune această cream, cu lingura, peste piersici sau nectarine și apoi ornăm cu zmeură. La final se presară fistic, Frunze de cimbru și puțin sirop de arțar și este gata pentru servit.