Rețetele Juanitei | Lohikeitto, o supă cremoasă de somon, este originară din Finlanda și extrem de benefică pentru temperaturile scăzute ale iernii/ Încălzește corpul, creează bună dispoziție și te pune pe picioare la primele semne de răceală

supa lohikeitto Foto: Pinterest/ Food52

Lohikeitto este o rețetă tradițională finlandeză de supă de somon. Ușor și rapid de preparat, are un gust divin și este populară în multe țări nordice. Există multe versiuni, dar aceastea sunt elementele de bază. Este recomandat să prepari propria supă de pește acasă, dar poți folosi și una cumpărată sau apă, dacă ți se pare prea complicat. Cuburile de supă de pește sunt o alternativă în ultimul caz. Raportul dintre legume și pește trebuie bine echilibrat, evident poți ajusta cantitățile în funcție de ce ai în casă sau ce îți place să pui în supă.

Ingrediente pentru supa lohikeitto

50 de gr de unt

1 praz, curățat și feliat

4 căni supă de pește sau 1 litru de apă și 2-3 cuburi de supă de pește, preferabil bio

1 kilogram cartofi, tăiați cuburi

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


1 morcov, feliat

1 kilogram somon, tăiat în bucăți mari

1 cutie mică de smântână pentru gătit

Sare, piper proaspăt măcinat

Mărar tocat

Preparare

Într-o cratiță mare, la foc mediu, topește untul, eventual cu un strop de ulei de măsline pentru ca untul să nu se ardă. Adaugă prazul feliat subțire și gătește, amestecând, timp de 5-6 minute, până se înmoaie.

Adaugă supa de pește, cartofii și morcovii. Adu la punctul de fierbere și gătește timp de 15-20 de minute, până când legumele sunt aproape complet gătite.

Adaugă somonul și smântâna și lasă să fiarbă la foc mic încă 5 minute sau până când somonul este gătit complet, dar nu overcooked. Asezonează cu sare și piper după gust. Presară mărar proaspăt tocat deasupra.

Servește supa cu crutoane sau pâine proaspătă și un pahar de vin alb.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *