Ingrediente pentru tocănița fricando
Preparare tocăniță fricando
Spălăm și curățăm legumele și ciupercile. Lăsăm carnea să ajungă la temperatura camerei înainte de a o găti.
Tăiem legumele mărunt, cu excepția unui morcov pe care îl tăiem felii, la fel ca și ciupercile.
Carnea trebuie tăiată (dacă nu este deja) în felii subțiri, ca pentru șnițel.
În ulei încins prăjim feliile de carne pe ambele părți. Dacă doriți le puteți trece prin făină, înainte de a le prăji. Eu sar peste pasul acesta pentru că făina absoarbe mult ulei. Se scot și se pun deoparte.
În uleiul rămas prăjim legumele 10 minute, adăugăm morcovii felii pentru încă 5 minute, apoi și vinul și mai lăsăm 5 minute să se evapore alcoolul. Punem și carnea și adăugăm apă sau supă, sare, piper, dafin.
Dacă punem tocănița la gătit în cooker sau oala cu presiune o ținem o oră și îi punem mai puțină apă, pentru că nu se evaporă. Dacă fierbem la foc mic pe aragaz, cu oala acoperită trebuie să verificăm și să adăugăm apă dacă scade prea mult. Va dura probabil mai mult de o ora, depinde cât de greu fierbe carnea.
La final, carnea este super fragedă, se rupe cu furculița. Punem ciupercile în tocăniță și mai lăsăm 5 minute, apoi adăugăm și 2 linguri bulion de roșii. Mai fierbem 5 minute.
Este genială cu un piure de cartofi sau o mămăliguță.
Poftă bună!
Citește și Vită Stroganoff, cu ciuperci și smântână.