VIDEO | Rețetele Juanitei | Drob vegetal – poate înlocui preparatul tradițional din organe de miel, fiind recomandat pentru cei care preferă ceva mai lejer sau pentru copii

drob vegetal Foto: G4Food

Drobul, un preparat specific Paștelui, se gătește în varianta tradițională din organe de miel, dar în ultimii ani au apărut și alte opțiuni pentru cei care nu apreciează gustul puțin cam puternic al cărnii de acest tip sau care doresc variante mai dietetice. Iată o variantă de drob cu legume.

Ingrediente

  • 400 g amestec de legume congelate sau din conservă
  • legătură usturoi verde
  • legătură ceapă verde
  • cepe 
  • legătură pătrunjel
  • legătură mărar
  • 6 ouă
  • Câteva linguri ulei
  • 200 de gr de ciuperci
  • Sare, piper
  • 50-100 de gr de griș

Preparare

Spre deosebire de drobul clasic, cel vegetal necesită mult mai puțină muncă. Se spală și se curăță legumele și verdeața. Se toacă ceapa, ciupercile și legăturile de verdeață.

În uleiul încins se călește ceapa mărunțită, câteva minute, se adaugă, usturoiul și ceapa verde tocate mărunt, iar după alte câteva minute, ciupercile. Odată înmuiate și acestea din urmă, se oprește focul, se pun mărarul și pătrunjelul tocate și se lasă 10 minute la răcit.

Între timp se bat ouăle cu sare și piper. Se adaugă legumele trase în tigaie, legumele din borcan (sau congelate) bine scurse de apă și grișul. Puneți griș în funcție de cât de lichid e preparatul, eu am pus 100 de gr până la sfârșit. Sare, piper, eventual condimente pentru drob, dacă doriți.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de gr și se lasă cam 40 de minute. Să fie rumenit deasupra și copt în interior, îl încercați cu o scobitoare.

Se lasă la răcit și se servește tăiat felii cu muștar, sos de ardei sau de iaurt, sos de hrean sau simplu.

drob vegetal
Foto: G4Food

Poftă bună!

 

Comentarii

  1. Hai sa nu ne batem joc de traditie. Ok, inlocuim mielul, mai mult din motive de gust decat de sanatate, nu toata lumea mananca miel si oaie. In locul carnii si ficatului de miel noi punem ficat de pui si carne de curcan. Nici de “hernie” nu e nevoie, preparatul sta singur dupa ce a fost la cuptor. Si ce mai merge (cald) si cu cartofi piure…mmm…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *