Pui cu cireșe în stil asiatic. Carnea de pui, sursa cea mai la îndemână de proteine, poate fi asociată cu toată gama de gusturi, de la dulce la sărat. Dacă îi adăugăm și o notă acidă, avem un complex de gust și aromă care cu greu poate da greș.
Iată mai jos o rețetă rapidă ce pui cu cireșe, gata în maxim jumătate de oră. Timp în care e gata și orezul. Se poate asocia și cu pâine, dar cu orez reflectă mai fidel bucătăria asiatică, de la care se inspiră rețeta.
Ingrediente pentru 4 porții
- 4 pulpe de pui sau echivalent, după preferințe
- 400 g cireșe bine coapte, cu sâmburii scoși (se poate încerca și cu vișine)
- 2 cepe verzi tinere, partea lor albă
- 50 g unt
- 50 g vin roșu sau roz
- 1 lingură făină
- sare, piper, nucșoară, cuișoare
Procedeu
Combinația pare părea surprinzătoare, dar este o rețetă extrem de simplă. Ca toate cele în care folosim carne de pui și variem partea aromatică folosită.
Se sotează rapid carnea de pui dată ușor prin făină. Când a început să prindă puțină culoare se adaugă și ceapa tăiată fin.
Se stinge cu vin și se continuă încă 1 minut la foc iute ca să se evapore alcoolul.
Adăugăm cireșele, ma învârtim puțin la foc iute, apoi lăsăm flacăra la minim și acoperim cu un capac.
După circa 5 minte e gata, chiar mai puțin, dacă vrem cireșele mai crocante.
Se potrivește de sare și se adaugă puțin piper, nucșoară, cuișoare. În cantități extrem de limitate, trebuie să confere doar o notă de fond, nu să domine.
În loc de cireșe se poate încerca și cu vișine, caz în care trebuie puțin reechilibrat gustul acrișor cu o linguriță de zahăr.
Se servește călduț dar nu fierbinte, dar și rece.
Citește și: Pui cu ardei, o rețetă italiană rapidă și care pune de acord pe toată lumea