Președintele Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea” vizitează SUA; după câteva luni de la înființare, compania de stat nu are niciun proiect funcțional

Președintele Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea” vizitează SUA; după câteva luni de la înființare, compania de stat nu are niciun proiect funcțional Președintele Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea” vizitează SUA; după câteva luni de la înființare, compania de stat nu are niciun proiect funcțional

Reprezentanți ai conducerii MADR, George Sava, în dubla calitate de secretar general adjunct și președinte al Consiliului de administrație al Casei Române de Comerț Agroalimentar ”Unirea” alături de Amelia Rus, director general al direcției generale de politici în industria alimentară și comerț, precum și membri din domeniul agricol din Republica Moldova, împreună cu 17 oameni de afaceri, participă în perioada 7-17 septembrie 2019 în Statele Unite ale Americii, la o misiune de lucru pentru realizarea unui schimb de experiență în agricultură, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scopul misiunii este dezvoltarea parteneriatului strategic dintre Romania și SUA în sectorul agricol și consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Obiectivele specifice ale acestei acțiuni sunt: modernizarea fermelor românești prin transferul strategic de tehnologii agricole de vârf din SUA în România, schimb de informații și know-how pentru creșterea recoltelor și procesarea locală a produselor finite agro-alimentare bio, organice și ecologice cu o mai mare valoare adăugată și de calitate sporită, astfel încat acestea să poata fi furnizate către piața din SUA, unde cererea de astfel de produse este în creștere.

George Sava, sursa foto madr.ro

În perioada 9-11 septembrie, delegația a participat la ”Big Iron Farm Show” cel mai mare târg agricol din regiunea de centru vest organizat în orașul Fargo din Dakota de Nord, la una din cele mai mari ferme din zonă, Casey & Ivan Miller Farm.

De asemenea, între 12-14 septembrie membrii delegației vor participa în Baltimore Maryland la expoziția BIOFACH AMERICA, târg internațional dedicat exclusiv produselor ecologice, iar în perioada următoare reprezentanții MADR vor avea întâlniri cu oficiali din cadrul agențiilor guvernamentale ale SUA specializate în comerț, agricultură și îmbunătățiri funciare, în capitala americană, Washington D.C.

Grupul este însoțit de un reprezentant al serviciului comercial din cadrul Ambasadei SUA la București.

Misiunea a fost organizată cu sprijinul serviciului comercial din cadrul Ambasadei SUA la București, al biroului de comerț al statului Dakota de Nord din Fargo, precum și al departamentul de comerț al guvernului SUA din Fargo, Dakota de Nord și Baltimore, Maryland.

Pe siteul casa-unirea.ro, la rubrica proiecte, sunt afișate trei proiecte: bursa de pește, bursa de legume și bursa de fructe. Bursa de pește are UN SITE unde sunt prezentate câteva oferte de pește, dar nu există niciun cumpărător. Celelalte două proiecte sunt inaccesibile on line.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *