Porridge este un soi de budincă, fiartă, din cereale de ovăz. Știm că fulgii de ovăz sunt benefici pentru sănătate, te ajută în curele de slăbire, pentru eliminarea constipației și te mențin energic multe ore, citește mai mult aici, Există rețete care te sfătuiesc să lași peste noapte fulgii de ovăz în lapte, apă sau lapte vegetal. Astfel cerealele se vor înmuia și vor căpăta cremozitate, vezi aici. Dar în cazul în care uiți seara să faci acest procedeu, micul dejun poate fi totuși salvat în 5 minute.
Ce ai de făcut
Puneți 50g de fulgi de ovăz într-o cratiță, toarnă 350ml de lapte sau apă și presară un praf de sare. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 4-5 minute, amestecând din când în când și urmărind cu atenție să nu se lipească de fundul cratiței.
Sau puteți încerca această metodă la microunde. Amestecați fulgii de ovăz, laptele sau apa și un praf de sare într-un bol mare rezistent la microunde, apoi puneți la microunde pe putere mare timp de 5 minute, amestecând la jumătatea timpului. Lăsați să stea timp de 2 minute înainte de a mânca.
Pentru a servi, turnați terciul în boluri, puneți deasupra fructe proaspete, tăiate mărunt, stafide sau alte fructe uscate și stropiți cu miere. Pentru variație îi puteți adăuga ciocolată rasă sau topită (în acest caz nu mai puneți miere), scorțișoară, pudră de cacao, fulgi de cocos, nuci sau orice altă aromă vă place.
Pentru mai multe informații despre beneficiile fulgilor de ovăz pentru sănătate citește aici.