Ponturi pentru a reduce numărul de calorii din salata de boeuf

salata de boeuf Sursa foto: Pexels

Considerată, în general, doar vedetă a sărbătorilor de iarnă, salata de boeuf este delicioasă și poate fi preparată în orice anotimp. Inventată de un bucătar francez la Moscova, și preparată din carne de vită, salata de boeuf poate fi o bombă calorică. Însă, potrivit deliciousromania.com, există câteva trucuri prin care putem reduce numărul de calorii din acest preparat culinar.

Practic, salata boeuf este un amestec din carne de vită, fiartă și tăiată în bucățele mici, legume fierte, castraveți și gogoșari murați și maioneză. La final, pentru a avea un aspect frumos, salata de boeuf poate fi decorată cu bucățele de murături și ou fiert, măsline, morcovi și pătrunjel.

Cine vrea calorii mai puține poate înlocui carnea de vită

Persoanele care țin la siluetă nu trebuie să renunțe la salata de boeuf doar pentru că aceasta este o veritabilă bombă calorică, ci pot recurge la niște trucuri simple. De exemplu, maioneza poate fi înlocuită cu una light, iar carnea de vită, cu piept de pui sau de curcan, care au mai puține calorii.

Ingrediente pentru salata de boeuf:

  • 2 ouă fierte tari
  • 500 g carne de vită sau piept de pui/curcan
  • 2 căni de maioneză
  • 8 castraveți murați
  • 3 gogoșari murați
  • 4 cartofi
  • 4 morcovi

Ingrediente pentru maioneză:

  • 2 gălbenușuri
  • sare
  • 1 lingură de muștar
  • suc de lămâie, circa 10ml
  • 250 ml ulei de floarea-soarelui

Cum se prepară maioneza:

Se amestecă gălbenușurile și muștarul până ce se omogenizează. Uleiul se adaugă treptat, câte puțin, în timp ce amestecăm, până ce consistența devine mai groasă. La final, adăugăm sucul de lămâie și sare.

Dacă avem ghinion și maioneza „se taie”, adică amestecul nu mai este omogen, o putem repara adăugând puțin suc de lămâie și apoi continuăm să o amestecăm mai energic.

Etapele pregătirii salatei de boeuf

  • Cartofii se pun la fiert în coajă.
  • Morcovii se fierb separat.
  • Legumele nu se fierb mult pentru a nu deveni moi.
  • Carnea se fierbe și se lasă la răcit, la fel și legumele.
  • După ce decojim cartofii și îi lăsăm puțin la răcit îi tocăm și îi amestecăm cu legumele și carnea, toate tocate.
  • Tăiam cubulețe mici castraveții și gogoșarii murați.
  • Carnea, legumele și murăturile, toate tăiate cubulețe, se pun într-un castron și adăugăm maioneza peste ele.
  • La final, netezim amestecul și acoperim totul cu un strat subțire de maioneză, păstrată din cantitatea totală preparată. După aceea ornăm, în funcție de fantezia și talentul fiecăruia, și o băgăm în frigider, la rece, pentru circa 2-3 ore, după care poate fi servită.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *