Dacă ți-e poftă de pește proaspăt în Barcelona există restaurante unde produsele sunt aduse direct din plasa pescarilor/ Alegi de pe tejghea ce dorești să mănânci și le spui cum ai vrea să fie gătit/ Totul se prepară pe loc în câteva minute

restaurant peste proaspat barcelona Foto: G4Food
La doi pași de mare, în centrul Barcelonei, peștele se poate consuma în restaurante sau „la varice”, în piață. Cam tot ce găsești este proaspăt, abia pescuit. Localurile cumpără cât au nevoie pentru ziua respectivă, clientul alege peștele sau fructele de mare și modul în care îl dorește gătit.
La intrarea în restaurant te lovești de tejgheaua cu pește proaspăt și fructe de mare. 90% din ce este așezat pe gheață sunt produse venite direct din bărcile pescarilor din zonă. Unele încă mai mișcă. Nu sunt produse scumpe, homari sau crabi nu vedem, dar arată atât de îmbietor că ai lua puțin din fiecare. Ceea ce de altfel și fac turiștii din fața noastră care au comandat mâncare cât pentru două zile.
Principiul restaurantelor de aceste gen este să arăți cu degetul bucățile crude pe care ți le dorești și să spui cum vrei să fie preparate. De pildă, am ales doi calamari pe care i-am cerut a la romana, adică tăiați felii și prăjiți pane. Ne-au mai făcut cu ochiul niște Saint-Jacques pe care le-am cerut la grătar și un tentacul de caracatiță. Ultimul a la gallega, adică tot la grătar, pe pat de cartofi fierți și cu multă boia afumată.
restaurant peste proaspat barcelona
Colaj foto: G4Food
Următoarea oprire, la bar. Aici ești întrebat ce vrei de băut, dacă mai vrei și altceva pe lângă pește (salată, pâine etc) și plătești. Ți se dă un device din cel care piuie când mâncare ta e gata și bonul.
Iei băutura, farfurii, tacâmuri, șervețele și te așezi la masă. Când auzi alarma, mergi cu bonul la fereastra bucătăriei și primești mâncarea. Restaurantul funcționează pe cheltuieli reduse, fără chelneri, fără meniuri tipărite, patru oameni, tot personalul la un local de minim 50 de locuri, dar mâncarea e proaspătă și excepțional de bună. Și comparativ cu restaurantele clasice cam cu 30% ma ieftină. O combinație de restaurant și fast-food sănătos.
Pentru ce v-am enumerat mai sus, plus o salată, două beri cu fanta (clara le zic spaniolii) și 2 chifle am dat 48 de euro, în cea mai turistică zonă a Barcelonei, El Born, la 100 de metri de Grădina Zoologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *