Perele fierte într-un sirop lejer și aromat, peste care adăugăm un sos rapid din ciocolată topită, se pot transforma într-un desert ușor de făcut dar foarte rafinat. Și relativ dietetic. Se potrivește mănușă și meselor de fiecare zi, mai ales că au un aport caloric limitat. Dar și meselor îmbelșugate când la final nu a mai rămas loc în stomac de nimic dar nu se poate termina fără desert. În astfel de momente, perele cu ciocolată își fac discret apariția și pun de acord pe toată lumea.Este un desert care își are originea în regiunea italiană Piemonte, cu o gastronomie cu multe influențe franceze, unde cultura perelor este una dintre culturile fructicole de tradiție. In timp ce Torino, capitala regională, este un fel de capitală neoficială a ciocolatei. Ceea ce face ca desertul pere cu ciocolată să se nască mai mult decât natural, un fel de destin gastronomic. Tot din această combinație s-a născut și checul din pere și cacao.
Ingrediente pentru 4 porții de pere în sos de ciocolată
4 pere mari, coape dar nu exagerat de tare
500 ml apă
2 linguri zahăr
scorțișoară, cuișoare
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
1 lămâie netratată
opțional, 100g vin roșu
ciocolată neagră 100g
lapte 100 g
Procedeu
Între timp, pregătim sosul de ciocolată, încălzind laptele și adăugând peste el ciocolata neagră ruptă în bucăți mici. Dacă ținem totul la foc foarte mic, nu este nevoie de baie de aburi pentru sosul de ciocolată.