Pastele de vineri seară. Farfalle cu cremă de urdă și ardei. Gata în maxim jumătate de oră, bune și reci

reteta de paste rapida paste cu sos de ardei reteta de paste de vara sos de ardei si urda sos rapid pentru paste sos de ardei pentru paste sursa foto: freepik.com@KamranAydinov

Paste cu sos de ardei, pare simplu și de fapt e. O rețetă de paste foarte rapidă și din ingrediente absolut simple, dar surprinzător de interesantă. Ceapă, ardei, urdă și puțină smântână fermentată. Avem nevoie de un simplu mixer vertical și sosul e gata în câteva minute. În timpul în care fierb pastele.

Ingrediente pentru 4 porții

350 g paste farfalle sau altele

500 g ardei gras roșu sau alt soi la dispoziție

2 cepe medii

100 g urdă cu sare

50 g smântână fermentată

ulei, sare, piper

frunze de busuioc

Procedeu

Se curăță și se grosolan ardeii, la fel și ceapa.

Se începe călind ceapa în puțin ulei. Când devine translucidă, se adaugă și ardeii și se continuă circa 10 minute la foc mediu sub capac amestecând din când în când. Se adaugă puțină apă dacă tinde să se usuce prea tare.

Între timp, se fierb și pastele conform indicațiilor de pe pachet, în apă cu sare.

Când ardeii s-au înmuiat suficient, se transferă într-un vas înalt și se pasează folosind un mixer vertical. Dacă e nevoie, folosim câteva linguri din apa în care fierb pastele.

Vom obține o cremă omogenă, peste care adăugăm urda și smântâna. Cine preferă altă brânză, merge foarte bine și cu telemea de oaie sau cu brânză feta, dată pe răzătoare. Se potrivește de sare.

Odată amalgamat sosul din ardei și brânzeturi, se transferă într-un bol. Peste el se adaugă pastele fierte și scurse. Se completează cu piper și frunze de busuioc. Paste cu sos de ardei cu care e greu să nu fie cineva de acord.

Un fel care se poate servi și cald, și rece, deci potrivit verii. Cu atât mai mult cu cât ardeii sunt protagoniștii sezonului.

Citește și: https://g4food.ro/ardei-umpluti-cu-ton-si-fasole-nu-cu-carne-o-combinatie-inedita-de-umplutura-pentru-ardei-care-se-mananca-reci/ 

 

sursa foto: freepik.com@KamranAydinov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *