Paste cu legume, o rețetă delicioasă și rapidă pentru un prânz ușor / Totul într-o singură cratiță, gata în 20 de minute

Angela Sabău 5 ianuarie 0 comentarii 10148 vizualizări
Paste cu legume, o rețetă simplă și rapidă Foto: captură Youtube recipetineats

Oricine își dorește să aibă rapid o masă caldă și să fie și gustoasă. Dar în general, când vrem să mâncăm ceva bun, de regulă necesită mult timp, după care rămân multe vase de spălat. Ei bine, iată o rețetă de paste cu legume propusă de recipetineats, care se prepară ușor și poate fi un prânz delicios, mai ales pentru cei care preferă pastele și nu se dau în vânt după carne.

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline
2 căței de usturoi, mărunțiți
1 ceapă, tocată fin
2 dovlecei, tăiați pe lungime în jumătate și apoi feliați
1 ardei gras roșu, tăiat pe jumătate și apoi feliat
1 cană porumb (congelat sau din conservă)
1 broccoli, rupt în buchețele de dimensiuni potrivite
250 g paste scurte
800 g roșii pasate (o conservă de 800 ml)
1,5 căni (375 ml) supă de legume sau de pui
2 linguri pastă de roșii
1 lingură mix de ierburi italiene (sau alte ierburi uscate)
1 linguriță pudră de usturoi
1/2 linguriță fulgi de ardei iute (ajustați după gust)
1,5 linguriță sare
0,5 linguriță piper negru

Opțional:

1,5 căni brânză rasă, la alegere (Cheddar, Monterey Jack etc.)

Pentru servire:

Pătrunjel tocat fin (opțional)
Parmezan (dacă nu folosiți brânză rasă)

Cum procedăm:

Încălziți uleiul într-o oală mare la foc mediu. Adăugați usturoiul și ceapa și gătiți încet timp de 3-4 minute, până când ceapa devine translucidă și dulce.

Măriți focul la mediu-mare, adăugați dovleceii și ardeiul gras. Gătiți timp de 1,5 minute.

Adăugați ingredientele rămase, CU EXCEPȚIA pastelor și broccoli-ului. Amestecați până când pasta de roșii se dizolvă.

Când lichidul începe să fiarbă, reduceți focul la mediu, adăugați pastele și amestecați. Puneți broccoli deasupra și împingeți-le ușor în lichid.

Puneți capacul și gătiți timp de 5 minute.

Scoateți capacul. Gătiți încă 3-4 minute, amestecând frecvent, până când pastele sunt aproape fierte, iar cea mai mare parte a lichidului a fost absorbită de paste.

Amestecați jumătate din brânza rasă (dacă o folosiți). Ajustați sarea și piperul după gust.

Presărați restul de brânză pe deasupra, puneți capacul și lăsați 1 minut, până când brânza se topește, iar pastele sunt perfect gătite.

Decorați cu pătrunjel și serviți imediat. Nu lăsați resturile de paste cu legume în oală, deoarece căldura reziduală va găti în exces pastele. Transferați-le într-un vas de servire.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *