Partidul dreptei radicale din Elveția a numit un fermier la conducerea sa / Marcel Dettling: În Elveţia, oamenii sunt cei care guvernează, nu birocraţii de la Bruxelles

marcel dettling, elvetia, fermier, partid Sursa foto: marcel-dettling.ch

Conservatorii naționaliști ai Uniunii Democratice de Centru (UDC), principala forţă politică a ţării, l-au numit sâmbătă drept lider pe un fermier, Marcel Dettling, partizan al unei linii dure privind imigraţia şi dreptul la azil, scrie agenția AFP, citată de Agerpres.

Marcel Dettling, singurul candidat, a fost ales în unanimitate lider al partidului la o adunare a delegaţilor UDC la Langenthal, în nordul Elveţiei.

În vârstă de 43 de ani, acest parlamentar care reprezintă cantonul Schwyz (centru) a fost director de campanie al partidului care a dominat în mare măsură alegerile legislative elveţiene din octombrie.

„Vom continua în viitor să ne apărăm libertatea şi independenţa şi nu ne vom lăsa hărţuiţi de conducătorii străini”, a spus el după numire. Şi „în Elveţia, oamenii sunt cei care guvernează, nu birocraţii de la Bruxelles”, a adăugat el.

marcel dettling, elvetia, fermier, partid
Dettling are mai multe imagini pe site-ul său în care apare alături de animale. (Sursa foto: marcel-dettling.ch)

UDC a parcurs un drum lung de la rădăcinile sale ca partid ţărănesc din Elveţia germanofonă pentru a deveni o forţă naţională concentrată pe trei principii cheie: nu imigraţiei în masă, nu Uniunii Europene şi nu abandonului neutralităţii elveţiene.

Fostul lider al dreptei radicale, Marco Chiesa, anunţase în decembrie că se retrage din conducerea partidului şi că nu va mai candida la sfârşitul mandatului său, pe 23 martie. El a adus partidul la al treilea cel mai bun rezultat din istoria sa, cu 28% din voturi şi nouă locuri suplimentare în camera inferioară a parlamentului, Consiliului Naţional.

Cele şapte locuri din guvernul elveţian sunt distribuite 2-2-2-1 între cele mai mari patru partide. Guvernul ia deciziile prin consens şi responsabilitate colectivă.

UDC are doi dintre membrii săi în guvernul elveţian, ministrul economiei Guy Parmelin şi ministrul mediului Albert Rosti.

Comentarii

  1. In Romnaia este fix invers . Clasa politica ,,guverneaza ” iar cetateanul plateste tot .
    Ferma animalelor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *