Panoramic agro-alimentar

Panoramic agro-alimentar ( 23 - 29 septembrie 2019 ) Panoramic agro-alimentar ( 23 - 29 septembrie 2019 )

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, i-a îndemnat azi, 23 august, pe directorii direcțiilor agricole, cu ocazia unei întâlniri de lucru avute la București, la sediul Agenției Naționale pentru Zootehnie, să meargă în teren și să facă evaluări la culturile de porumb și floarea soarelui, pentru a avea o anumită predictibilitate în ceea ce privește producțiile totale ale acestor culturi. ( comunicat madr.ro )

În 20 august, Pesta Porcină Africană se afla în 283 de localități din 22 de județe, cu un număr de 950 de focare (dintre care 6 focare în exploatații comerciale și 3 focare în exploatații de tip A). În alte 5 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 428.744 de porci afectați de boală și există 1.845 de cazuri la mistreți. ( comunicat ansvsa.ro )

Un producător de lactate din Harghita a primit, joi, 22 august, dreptul de utilizare a menţiunii de calitate facultative ‘produs montan’, pentru un număr de 14 produse: caşcaval, caşcaval afumat, caşcaval maturat, brânzeturi topite, unt, cremă de unt, lapte consum, smântână, sana, chefir, iaurt, brânză de burduf, brânză de vaci, urdă. ( comunicat madr.ro )

Prețul de piață în viu al porcilor a fost în săptămâna 32 ( 5 – 11 august ) de 677,86 lei/100 de kg, variația de preț față de săptămâna trecută fiind – 1,42% și față de acum 4 săptămâni, – 2,20%. Comparativ cu același interval de timp de anul trecut, prețul este cu 20,40% mai mare. ( sursa ccceurop.ro )

FAO susține că utilizarea mai largă, adecvată și pe termen lung a metodelor genetice în acvacultură, cu accent pe reproducerea selectivă, va contribui la stimularea producției de alimente pentru a face față creșterii preconizate a cererii de pește și produse de pește, folosindu-se o cantitate relativ mică de furaje, suprafețe mai mici de teren și volume mai mici apă. ( sursa fao.org )

IMB Food Trust a lansat un program pilot cu ajutorul căruia utilizatorii pot afla în 2,2 secunde date despre lanțurile alimentare, urmărind traseul hranei de la fermă la magazin. ( sursa thetimes.co.uk )

Un bărbat de 57 de ani a fost găsit mort, după ce focul pe care l-a făcut pentru distrugerea vegetaţiei uscate de pe un teren a cuprins maşina în care se afla. Incidentul s-a produs pe un teren agricol din apropierea oraşului Mihăileşti din judeţul Giurgiu. ( mediafax.ro )

Panoramic agro-alimentar ( 23 - 29 septembrie 2019 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *