Pandemia covid 19 schimbă obiceiurile alimentare: aproape o treime din gospodăriile germane au redus consumul de carne după depistarea unor focare în marile abatoare din țară

Plumbul din alimente: Comisia Europeană a decis reducerea drastică a nivelului maxim admis, pentru a proteja dezvoltarea neurologică a consumatorilor Plumbul din alimente: Comisia Europeană a decis reducerea drastică a nivelului maxim admis, pentru a proteja dezvoltarea neurologică a consumatorilor

Un sondaj publicat recent de GfK și preluat de siteul euromeatnews.com relevă că tot mai mulți germani pun pe masă tot mai puțină carne, după ce au aflat că în abatoarele din țară au fost confirmați cu noul coronavirus mii de angajați. Potrivit sondajului, o treime din familiile din Germania ar fi redus semnificativ consumul de carne.

Pandemia Covid 19 pare să accelereze un fenomen aflat deja în creștere. În ultimii 5 ani, numărul germanilor vegani s-a dublat.

”Constatăm o renunțare la carnea ieftină și o orientare a consumatorilor către carnea de înaltă calitate sau către înlocuitori ai cărnii. Această alegere nu are la bază numai considerente privind bunăstarea animalelor. Consumatorii se gândesc și la sănătatea lor, iar acest lucru va deveni obișnuință în viitor”, a declarat un analist GfK.

Veganismul este în expansiune și în alte state occidentale, SUA și Marea Britanie, dar și în Hong Kong și Coreea de Sud. Potrivit unor date publicate de autoritățile de la Seul, numărul consumatorilor care au redus drastic consumul de carne sau au renunțat să mai mănânce carne a ajuns la 10 milioane, adică 20% din populația țării.

Plumbul din alimente: Comisia Europeană a decis reducerea drastică a nivelului maxim admis, pentru a proteja dezvoltarea neurologică a consumatorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *